Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar.

Läs mer

Recept till kräftskivan

Mina tips till sommarens sista stora fest - kräftskivan. Klassiska kokta kräftor, kräftlag, Västerbottenostpaj och dippsås, passande pajer, såser, alternativ till kräftorna som räkor, havskräftor och vegetariskt; gott bröd, dessert och mycket mer.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Mosa dina äpplen

Jo det finns ännu äpplen kvar. Ta tillvara på dem och gör äppelmos. Nyttigt och gott att äta året om till gröt, flingor och som tillbehör.

Läs mer

Recept

Koka sylt på björnbären

Plocka björnbär och koka sylt på dem. Björnbär är supergoda som de är men blir också mycket god sylt att ha till ostkaka, efterrätter, frukostflingor, yoghurt, kvarg med mera.

Läs mer

Recept

Njut av svenska plommon

Passa på att koka plommonsylt, plommonsaft eller plommonmarmelad med svenska mogna plommon. Gott att ha på mackan, till frukost, i fil, på gröt eller till efterrätter hela hösten och vintern.

Läs mer

Recept