Goda recept med rönnbär

Passa på när det finns mogna rönnbär. Helst ska man vänta till första frostnatten att plocka dem - men det går utmärkt att plocka och frysa in dem själv också.

Rönnbär är klassiskt att koka gelé på men blir också god saft eller sylt. Man kan också smaksätta en god snaps med hela rönnbär.

Läs mer

Recept

Chokladens dag 11 november

Älskar du också choklad? Nu är det fritt fram att frossa och skylla på Chokladens dag ;) Alla mina chokladrecept hittar du här - prova min favorit chokladmoussetårta (den på bilden ovan), Mexikansk chokladtårta med Kahlua eller klassiska chokladmums.

Läs mer

Recept

Lamm på flera vis

Allt du behöver veta för att laga lamm. Bland annat klassiker som vitlöksspäckad lammstek serverad med rödvinssås och krämig fransk potatisgratäng. Med vintips.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Vegotacobuffé

Laga vegetariskt eller vegant tacomys med texmexfärs av soja eller quorn och de vanliga tillbehören med salsas, guacamole, sallad, bönor och tortillas med mera.

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål?

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Goda ostar och gott vin

Fira ostens dag den 27 maj. Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Laga tacomyset mer från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott du hittar här.

Läs mer

Torsdag med ärtsoppa och pannkakor

Torsdagar är ärtsoppans dag. Enda dagen då man till lunch även får efterrätt - pannkakor med grädde och sylt hör ju liksom till. En del tar till om med fram punschen för en extra festligt lunch.

Läs mer