I säsong
Här hittar du tips på mat som jag tycker är i säsong för tillfället. Läs gärna min artikel med hela årets mat-temadagar efter datum.
Goda höstäpplen
Passa på att njuta av goda höstäpplen - de är billiga, goda och nyttiga. Passar till paj, mos och mycket annat. Läs vidare.
Gott av vilda svenska höstbär
Vad ska du laga av höstbärskörden? Här är några tips på saft, sylt, marmelad, efterrätter och frystips för rönnbär, aroniabär, havtorn, slånbär och andra svenska höstbär. Läs vidare.
Säsong för lingon
Lingonsylt är en klassiker och oslagbart gott till husmanskost som ex. raggmunk med fläsk. Men det finns mycket annat gott att laga med lingon som chutney och lingonpäron. Läs vidare.
Grillbehör
Några goda tillbehör som passar till grillat som potatisgratäng, pommes frites, Mac and cheese, coleslaw, klyftpotatis, grillad potatis med mera. Läs vidare.
Passa på att plocka blåbär
Laga goda grejer med blåbärsskörden - blåbärspaj, saft, sylt, marmelad och annat gott. Läs vidare.
Fina krabbor från Västkusten och Norge
Njut av goda krabbor och skaldjur från svenska västkusten - här är mina tips på krabba och tillbehör, räkcocktail och annat gott. Bäst i augusti till september. Läs vidare.
Gottis ur svampkorgen
Lite tips på recept att laga med svampskörden. Gör en sås till middagen, stuvning lägg på snittar eller ta hand om svampen till senare. Läs vidare.
Tips till grillfesten
Fram med grillen! Här är lite grilltips från kocken. Läs vidare.
Enkelt på grillen
Här är lite enkla grilltips från kocken. Läs vidare.
Gott med räkor
Räkor är goda som de är med enkla tillbehör som majonnäs och baguette, i räkcocktail, snittar, gryta, sallad, crepes eller i pasta - så mycket gott det finns att laga med räkor. Läs vidare.
Pumpa loss i köket
Säsong för pumpa. Här är lite tips på hur du lagar pumpa på olika vis. Gott som paj, pastasås, att rosta, till marmelad, att sylta, risotto, dipp eller soppa. Läs vidare.