Baka saftiga lussekatter

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter.

Läs mer

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins med vit snöig frosting och juligt strössel som silverkulor och snöstjärnor. Fint till advent, lucia och julfikat.

Läs mer

Recept

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkaksbak

Julstöka till det med pepparkaksbak. Förbered degen dagen innan. Sedan är det bara att baka ut gubbar, grisar, gummor och hjärtan till knapriga och kryddiga pepparkakor. Recept med film!

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som snaps med Johannesört, flädersnaps och hemgjord besk med malört.

Läs mer

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du mina bästa tips på hemgjord glögg i olika varianter samt vilka tilltugg som passar.

Läs mer

Klassiskt och nytt med vilt

Några av mina bästa viltrecept - förrätter, huvudrätter, grytor, filé, stek, färsbiffar och köttbullar med mera.

Läs mer

Pepparkaksbrownies

Baka brownies med pepparkakssmak, choklad och nötter. Lite annorlunda kakor till julbaket, lucia eller advent.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Alla recept du behöver till julbordet

Varje år ställs många inför samma dilemma - julmaten mot tiden. Här kommer tips på nya och traditionella recept till julbordet.

Läs mer

Lutfisk till julbordet

Mina bästa tips på hur du lyckas med lutfisken samt tillbehören till julbordet.

Läs mer

Recept

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept