Ladda upp med köttfärssås

Laga dubbel sats köttfärssås, frys in och ta med på sportlovet. Servera en dag med spagetti eller ris. Sedan kan du använda resterna till ytterligare en måltid som krydda till tacos, fylla i lasagne eller köttfärspaj, piroger eller empanadas.

Läs mer

Recept

Bästa recepten på spagetti

Spagetti kan liknas vid matvärldens jeans - det passar bra till allt. Vardag som fest. Ett av våra mest älskade recept är spagetti med köttfärssås. Här kommer några goda och enkla tips på fler pastasåser.

Läs mer

Kebabmys med tillbehör

Kebabmys kallar jag en hemlagad buffé i kebabens tecken - en variant på tacomyset. Laga egen kebab av kött, kyckling, grönsaker, fisk eller vegetariskt med halloumi och servera med fräscha tillbehör.

Läs mer

Pizzakväll

Fixa godaste hembakta pizzan. Alla recept du behöver samt en film hur du bakar i hemmaugn. Bästa degen, godaste tomatsåsen, påläggen och tillbehören en lyckad pizzakväll.

Läs mer

Vegotacobuffé

Laga vegetariskt eller vegant tacomys med texmexfärs av soja eller quorn och de vanliga tillbehören med salsa, guacamole, sallad, bönor och tortillas med mera.

Läs mer

Tips att äta på utflykten

Här har jag satt ihop lite tips på vad du kan laga och ta med på utflykt, skogspromenad och picknick. Lite hembakt, muffins, kakor, sallader, mackor med mera som passar att förbereda innan.

Läs mer

Hembakta piroger

Nybakta och hemmabakta piroger går åt som smör i solsken på knytis, kalas, skiva eller ta med på utflykt och på stranden. Fyll med köttfärs eller ost och skinka eller annan fyllning.

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Laga tacomyset mer från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott du hittar här.

Läs mer

Frukost och brunch för lediga dagar

Vem gillar inte lediga helger och dagar med gott om tid för en riktig frukost? Här kommer tips och recept till frukost och brunch som kalljästa pannkakor, ägg och bacon, frukostbullar, fruktsallad, hemrostad granola med mera.

Läs mer

Starta dagen med gröt

Skaffa en ny vana eller få tips till variationer på morgongröten. Gröt är billigt, nyttigt, snabbt- och lätt att laga. Och så är det gott - tycker jag iallafall. Hurra, hurra! - för gröten på Grötens dag 10 oktober.

Läs mer

Hemlagat till söndagsmiddagen

Här kommer lite recept och tips på hur du lyckas med stek eller vego till söndagsmiddagen. Samt vilka tillbehör som passar.

Läs mer

Klassiskt och nytt med vilt

Några av mina bästa viltrecept - förrätter, huvudrätter, grytor, filé, stek, färsbiffar och köttbullar med mera.

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Torsdag med ärtsoppa och pannkakor

Torsdagar är ärtsoppans dag. Enda dagen då man till lunch även får efterrätt - pannkakor med grädde och sylt hör ju liksom till. En del tar till om med fram punschen för en extra festligt lunch.

Läs mer