Baka saftiga lussekatter

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter.

Läs mer

Hemlagat till söndagsmiddagen

Här kommer lite recept och tips på hur du lyckas med stek eller vego till söndagsmiddagen. Samt vilka tillbehör som passar.

Läs mer

Vad passar att laga till Söndagsmiddag?

Bjud på Söndagsmiddag - här är mina bästa tips rätter som passar som klassisk söndagsstek, slottstek, stekt fläskkarré, ugnstekt kyckling, lammstek, varmrökt lax med mera.

Läs mer

Klassiskt och nytt med vilt

Några av mina bästa viltrecept - förrätter, huvudrätter, grytor, filé, stek, färsbiffar och köttbullar med mera.

Läs mer

Klassiskt och nytt med vilt

Några av mina bästa viltrecept - förrätter, huvudrätter, grytor, filé, stek, färsbiffar och köttbullar med mera.

Läs mer

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du mina bästa tips på hemgjord glögg i olika varianter samt vilka tilltugg som passar.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.

Läs mer

Pepparkaksbak

Julstöka till det med lite pepparkaksbak. Förbered degen dagen innan. Sedan är det bara att baka ut gubbar, grisar, gummor och hjärtan till knapriga och kryddiga pepparkakor. Ny film!

Läs mer

Pepparkaksbrownies

Baka brownies med pepparkakssmak, choklad och nötter. Lite annorlunda kakor till julbaket, lucia eller advent.

Läs mer

Recept

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins med vit snöig frosting och juligt strössel som silverkulor och snöstjärnor. Fint till advent, lucia och julfikat.

Läs mer

Recept

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Veganskt alternativ till sill

Lägg in aubergine i ättikslag och servera en vegansk "auberginesill" till julbordet.

Läs mer

Recept

Lägg in egen sill

Funderar du på att lägga in din egen sill eller strömming? Det blir riktigt gott. Sillen kan du lägga in i god tid och blir bara bättre om den får stå ett tag i kylen till servering.

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Alla recept du behöver till julbordet

Varje år ställs många inför samma dilemma - julmaten mot tiden. Här kommer tips på nya och traditionella recept till julbordet.

Läs mer

Lyckas med Irish Coffee och andra goda kaffedrinkar

Kaffedrinkar som Irish Coffee passar till helgen när man vill piggna till efter middagen eller bara mysa framför brasan. Ett alternativ till kaffet på maten. Här hittar du även fler varianter som Jamaican Coffee med rom, Irish Cappucino, Affogato och Choco-latte med flera.

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer