Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Hallon - bästa "bäret"

Nej, hallon är inget bär! Men gott är det - här är mina bästa tips på hur du kan ta tillvara på dem - gör saft, sylta, baka, frys in eller servera färska till en god dessert som Crème Caramel och ett glas Sauternes.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med våra goda blåbär.

Läs mer

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som snaps med Johannesört, flädersnaps och hemgjord besk med malört.

Läs mer

Recept till kräftskivan

Mina tips till sommarens sista stora fest - kräftskivan. Klassiska kokta kräftor, kräftlag, Västerbottenostpaj och dippsås, passande pajer, såser, alternativ till kräftorna som räkor, havskräftor och vegetariskt; gott bröd, dessert och mycket mer.

Läs mer

Njut av svenska plommon

Passa på att koka plommonsylt, plommonsaft, plommonmuffins eller plommonmarmelad med svenska mogna plommon. Gott att ha på mackan, till frukost, i fil, på gröt eller till efterrätter hela hösten och vintern.

Läs mer

Recept

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.

Läs mer