Njut av svenska plommon

Passa på att koka plommonsylt, plommonsaft eller plommonmarmelad med svenska mogna plommon. Gott att ha på mackan, till frukost, i fil, på gröt eller till efterrätter hela hösten och vintern.

Läs mer

Recept

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson.

Läs mer

Goda recept med rönnbär

Passa på när det finns mogna rönnbär. Helst ska man vänta till första frostnatten att plocka dem - men det går utmärkt att plocka och frysa in dem själv också.

Rönnbär är klassiskt att koka gelé på men blir också god saft eller sylt. Man kan också smaksätta en god snaps med hela rönnbär.

Läs mer

Recept

Klassiskt och nytt med vilt

Några av mina bästa viltrecept - förrätter, huvudrätter, grytor, filé, stek, färsbiffar och köttbullar med mera.

Läs mer

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Kebabmys med tillbehör

Kebabmys kallar jag en hemlagad buffé i kebabens tecken - en variant på tacomyset. Laga egen kebab av kött, kyckling, grönsaker, fisk eller vegetariskt med halloumi och servera med fräscha tillbehör.

Läs mer

Nybakta bullar till Kanelbullens dag 4 okt

Baka klassiska kanelbullar eller prova någon ny variant som nutellabullar, kardemummabullar, blåbärsbullar, vaniljbullar med mera.

Läs mer

Klassiskt och nytt med vilt

Några av mina bästa viltrecept - förrätter, huvudrätter, grytor, filé, stek, färsbiffar och köttbullar med mera.

Läs mer