Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ägghalvor med rökt lax och pepparrot är goda till buffé och smörgåsbord vid påsk, midsommar och jul.

Köp MSC-märkt lax, ekologiska ägg och fin färsk pepparrot. Pepparrot på tub funkar också.

5 portioner, 2 ägghalvor var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fäskost
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla.
  2. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Skär laxen i små tärningar.
  4. Blanda dem med färskost, pepparrot och dill.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  6. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.