Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Introduktion och förberedelse

Ägghalvor med rökt lax och pepparrot är goda till buffé och smörgåsbord vid påsk, midsommar och jul.

Köp MSC-märkt lax, ekologiska ägg och fin färsk pepparrot. Pepparrot på tub funkar också.

5 portioner, 2 ägghalvor var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fäskost
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla.
  2. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Skär laxen i små tärningar.
  4. Blanda dem med färskost, pepparrot och dill.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  6. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer