Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Ägghalvor med rökt lax och pepparrot är goda till buffé och smörgåsbord vid påsk, midsommar och jul.

5 portioner, 2 ägghalvor var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fäskost
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla.
  2. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Skär laxen i små tärningar.
  4. Blanda dem med färskost, pepparrot och dill.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  6. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot.

Tips

Köp MSC-märkt lax, ekologiska ägg och fin färsk pepparrot. Pepparrot på tub funkar också.

E-mail
Medel: 3.5 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-12