Ägghalvor med kaviargrädde
Ägghalvor toppade med vispad grädde smaksatt med kaviar eller rom. Gillar du lite mildare smak av kaviar eller rom så är dessa för dig.
Tillagning
- Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 10 minuter.
- Kyl äggen i kallt vatten.
- Vispa grädden hård i en skål.
- Rör i kaviar och hackad gräslök i grädden. Blanda. Hit kan du förbereda och förvara kaviargrädden samt äggen kokta med skal på i kylen.
- Servering: Skala äggen.
- Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat. Förslag är att först lägga en bädd av sköljd babyspenat under.
- Fördela kaviargrädden på ägghalvorna.
- Garnera ägghalvorna med en liten dillkvist på varje ägg.
- Förslag är att garnera fatet med sköljda halverade eller delade cocktailtomater.
Serveringsförslag
Passar till fest, påsk, buffé, midsommar, julbord eller liknande.
Varianter
- Du kan blanda grädden med vanlig kaviar som Kalles kaviar eller ta finare kaviar, rom, stenbitsrom, löjrom eller laxrom. Riktigt lyxigt blir det att blanda i äkta Kalix-löjrom.
- Den vispade grädden kan blandas med crème fraiche, smetana eller matyoghurt om man vill.
- Vidare är 1-2 handskalade lyxiga räkor är rikigt fint att toppa med som garnering.
Garnering
- Kan garneras med hackad dill eller gräslök och/eller finhackad rödlök.
- Kan även garneras med skivade rädisor när de är i säsong.
Tips
- Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägga dem som på bilden på en bädd av babyspenat eller ta strimlad isbergssallad eller machésallad.
- Välj helst MSC märkt rom eller kaviar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal