Ägghalvor med kaviargrädde

Ägghalvor toppade med vispad grädde smaksatt med kaviar eller rom. Gillar du lite mildare smak av kaviar eller rom så är dessa för dig.

5 portioner ägghalvor med kaviar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 ägg, ekologiska
  • 4 msk kaviar typ Kalles kaviar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök, färsk eller fryst
  • 10 små kvistar färsk dill till garnering (valfritt)
  • 20 gram babyspenat att servera äggen på (valfritt)
  • 5 cocktailtomater att garnera med runt äggen (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 10 minuter.
  2. Kyl äggen i kallt vatten.
  3. Vispa grädden hård i en skål.
  4. Rör i kaviar och hackad gräslök i grädden. Blanda. Hit kan du förbereda och förvara kaviargrädden samt äggen kokta med skal på i kylen.
  5. Servering: Skala äggen.
  6. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat. Förslag är att först lägga en bädd av sköljd babyspenat under.
  7. Fördela kaviargrädden på ägghalvorna.
  8. Garnera ägghalvorna med en liten dillkvist på varje ägg.
  9. Förslag är att garnera fatet med sköljda halverade eller delade cocktailtomater.

Serveringsförslag

Passar till fest, påsk, buffé, midsommar, julbord eller liknande.

Varianter

  • Du kan blanda grädden med vanlig kaviar som Kalles kaviar eller ta finare kaviar, rom, stenbitsrom, löjrom eller laxrom. Riktigt lyxigt blir det att blanda i äkta Kalix-löjrom.
  • Den vispade grädden kan blandas med crème fraiche, smetana eller matyoghurt om man vill.
  • Vidare är 1-2 handskalade lyxiga räkor är rikigt fint att toppa med som garnering.

Garnering

  • Kan garneras med hackad dill eller gräslök och/eller finhackad rödlök.
  • Kan även garneras med skivade rädisor när de är i säsong.

Tips

  • Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägga dem som på bilden på en bädd av babyspenat eller ta strimlad isbergssallad eller machésallad.
  • Välj helst MSC märkt rom eller kaviar.
E-mail
Medel: 3.9 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-15