Vegetarisk pasta med chili, vitlök och soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegetarisk pasta med chili, vitlök, soltorkade tomater, riven parmesan, färsk basilika och ruccola. Passar både till vardags som fest.

Denna pasta är en riktig favorit jag ofta återkommer till och lagar. Salta soltorkade tomater, smakrik chili och ruccola samt aromatisk basilika och vitlök blir mycket gott ihop.

Jag spelade in en film hur du lagar pastan och den finns på Youtube.

Till fest kan du rosta hela mindre vitlökar som du sedan skär på mitten och serverar till pastan. Då klämmer man ut den mjuka söta vitlöken och blandar i pastan.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan parmesan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pasta

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk chiliflakes eller 1 färsk röd chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 burk soltorkade tomater i olja 200-300 gram, ca 2 dl hackade soltorkade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 65 gram ruccolasallad

Tillagning

  1. Börja koka spagetti. Koka upp vatten med en halv tsk salt och tillsätt några droppar olivolja. Koka spagettin enligt paket vanligtvis 8 minuter.
  2. Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt chiliflakes eller finhackad färsk chili, oljan från de soltorkade tomaterna samt olivoljan.
  3. Koka upp vitlöken och chilin samt rör då och då. Vitlöken ska blir ljust brynt men akta så den ej bränns. Sätt åt sidan.
  4. Riv parmesanost fint.
  5. Hacka basilika.
  6. Skölj ruccolan.
  7. Häll av spagettin och blanda i en stor kastrull eller skål med vitlöks- och chilioljan, riven parmesan, basilika samt sist ruccolan. Smaka av med salt. Spara ev. lite riven ost att garnera med.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.