Thaigryta med kyckling och röd currypasta
En enkel och god thaigryta med kyckling och röd currypasta som är lätt att laga och kan varieras med olika grönsaker och smaksättare.
Garnera gärna thaigrytan med färsk koriander om du gillar det. Kokt ris som jasminris eller thairis är gott till.
Varianter
Thaigrytan kan också smakas upp med 6 limeblad, 1 bit citrongräs, någon msk färsk hackad ingefära, 1 röd chili samt någon cm färsk grovhackad galangal.
Istället för kyckling blir det gott med annat kött eller fisk som fläskfilé eller lax.
Vidare är grönsaker som blomkål, purjolök, slantad morot, minimajs, ärtor, zucchini, aubergine, vattenkastanj, wokgrönsaker, champinjoner samt bambuskott också gott i thaigrytan.
Med hemgjord currypasta
Överkurs är att laga egen röd currypasta till grytan. Då lagar du en omgång som du kan ha till flera tillfällen.
Tillagning
- Börja koka jasminris om du vill ha det till.
- Skölj, rensa och skär grönsaker samt kyckling i 3x3 cm bitar. Lägg på en tallrik vid sidan så länge. Skölj och strimla salladslöken.
- Stek currypasta med olja i en gryta i 30 sekunder.
- Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning.
- Låt puttra i 3 minuter.
- Tillsätt kött och grönsaker.
- Koka tills kött och grönsaker känns klara cirka 5-10 minuter.
- Tillsätt en halv tsk fisksås och smaka av med socker och pressad lime.
- Servera thaigrytan med jasminris.