Glöggdrink med Calvados

Introduktion och förberedelse för tillagning

En drink eller cocktail med vit glögg spetsad med Calvados, citronsaft och toppad med is. Ett alternativ till vanlig glögg. Servera med mandlar, russin och/eller pepparkakor som tilltugg eller som du vill.

Ställ gärna glöggen i kylen så att den är kall. Istället för isbitar kan man ta krossad is. Kan även garneras med en skiva citron, apelsin eller lime. En klyfta apelsin där du tryckt fast 2-3 kryddnejlikor och/eller en bit kanelstång kan man också ha som julig garnering. Vidare funkar ett blad mynta också.

1 glöggdrink med calvados

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 8 cl vit glögg, starkvinsglögg eller valfri sort
  • 4 cl Calvados ex. yngre Fine eller valfri sort
  • 1/2 cl citronsaft
  • ca 6 isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. Lägg isbitar eller krossad is i ett glas - cocktailglas, tumbler eller annat drinkglas.
  2. Tillsätt citronsaft och Calvados.
  3. Fyll på med vit glögg och servera.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.