Glöggdrink med Calvados

En drink eller cocktail med vit glögg spetsad med Calvados, citronsaft och toppad med is. Ett alternativ till vanlig glögg. Servera med mandlar, russin och/eller pepparkakor som tilltugg eller som du vill.

Ställ gärna glöggen i kylen så att den är kall. Istället för isbitar kan man ta krossad is. Kan även garneras med en skiva citron, apelsin eller lime. En klyfta apelsin där du tryckt fast 2-3 kryddnejlikor och/eller en bit kanelstång kan man också ha som julig garnering. Vidare funkar ett blad mynta också.

1 glöggdrink med calvados

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 8 cl vit glögg, starkvinsglögg eller valfri sort
  • 4 cl Calvados ex. yngre Fine eller valfri sort
  • 1/2 cl citronsaft
  • ca 6 isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. Lägg isbitar eller krossad is i ett glas - cocktailglas, tumbler eller annat drinkglas.
  2. Tillsätt citronsaft och Calvados.
  3. Fyll på med vit glögg och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer