Pepparkaksbrownies
Goda brownies med choklad samt smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter.
Passar till julbaket, lucia eller advent.
Kan även toppas med frosting om man vill.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt 100 gram choklad i bitar och smält i vattenbad.
- Rör om då och då.
- Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
- Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
- Rör därefter ner den smälta chokladen.
- Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor. Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
- Bred ut smeten i en form, ca 20 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
- Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 169 kcal