Pepparkaksbrownies

Goda brownies med choklad samt smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter.

Passar till julbaket, lucia eller advent.

Kan även toppas med frosting om man vill.

ca 20 pepparkaksbrownies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram + 50 gram mörk choklad
  • 125 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 gram valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt 100 gram choklad i bitar och smält i vattenbad.
  3. Rör om då och då.
  4. Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
  5. Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
  6. Rör därefter ner den smälta chokladen.
  7. Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor. Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
  8. Bred ut smeten i en form, ca 20 – 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
  9. Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25 minuter i mitten av ugnen.
  10. Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
Brownies i burk
Mumsiga brownies med smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter.
E-mail
Medel: 3.8 (37 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 169 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26