Pepparkaksbrownies
Introduktion och förberedelse
Goda brownies med choklad samt smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter. Lite annorlunda kakor till julbaket, lucia eller advent.
Kan även toppas med frosting om man vill.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt 100 gram choklad i bitar och smält i vattenbad.
- Rör om då och då.
- Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
- Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
- Rör därefter ner den smälta chokladen.
- Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor. Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
- Bred ut smeten i en form, ca 20 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
- Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 169 kcal