Pepparkaksbrownies

Goda brownies med choklad samt smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter. Lite annorlunda kakor till julbaket, lucia eller advent.

Kan även toppas med frosting om man vill.

ca 20 pepparkaksbrownies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram + 50 gram mörk choklad
  • 125 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 gram valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt 100 gram choklad i bitar och smält i vattenbad.
  3. Rör om då och då.
  4. Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
  5. Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
  6. Rör därefter ner den smälta chokladen.
  7. Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor. Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
  8. Bred ut smeten i en form, ca 20 – 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
  9. Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25 minuter i mitten av ugnen.
  10. Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
E-mail
Medel: 3.6 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.