Snabb laxgryta med grädde, svamp och grönsaker
Laga en snabb laxgryta med grädde, svamp och grönsaker.
Tillagning
- Förbered ingredienser och koka under tiden upp vatten till pastan.
- Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm stora.
- Rensa och skiva champinjoner.
- Skölj och tärna zucchini samt tomater i 2x2 cm stora bitar.
- Skär sockerärtor i sneda grova bitar.
- Hacka bladpersilja.
- Börja koka pasta.
- Hetta upp stekpanna.
- Häll i 1 msk olja. Fräs laxen runt om. Ta upp den och lägg i en kastrull eller panna med höga kanter vid sidan.
- Fortsätt med en msk olja och fräs svampen några minuter tills all vätska kokat in. Lägg över med laxen.
- Fräs sedan zucchini, tomater samt chiliflakes i en msk olja ca 2-3 minuter. Rör om.
- Häll i vatten samt grädde och koka upp.
- Låt koka på medelvärme i 3 minuter.
- Häll över i kastrullen med laxen. Salta och peppra.
- Tillsätt sockerärtor och koka upp. Rör om försiktigt.
- Blanda ner bladpersilja och koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxgrytan till den kokta pastan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 531 kcal