Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med fyllning av den kokta äggulan som mosas och blandas med kaviar, vispad grädde, majonnäs och lite matyoghurt till en röra som sedan spritsas tillbaka i hålrummet i ägghalvorna.

Passar till smörgåsbord, midsommar, påskbuffé, julbord eller liknande.

Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägga dem som på bilden på en bädd av babyspenat eller ta strimlad isbergssallad eller machésallad.

Välj helst MSC märkt rom eller kaviar.

På bilden garnerad med finhackad rödlök men kan garneras på valfritt vis.

Lyxigare garneringsförslag:

  • Toppa med en tsk stenbitsrom, löjrom eller laxrom. Riktigt lyxigt blir det med äkta Kalix-löjrom.
  • Hackad dill eller gräslök - gärna tillsammans med finhackad rödlök. Man kan även blanda hackad dill och gräslök i röran som man ska fylla äggen med.
  • 1-3 handskalade lyxiga räkor är rikigt fint att toppa med.
  • En msk fint tärnad rökt eller gravad lax samt en mini-skiva citron och en kvist dill är också lyxigt.

5 portioner fyllda ägghalvor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 ägg, ekologiska
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 msk kaviar typ Kalles kaviar
  • 5 msk majonnäs
  • 1/4 rödlök till garnering
  • 15 gram babyspenat till servering

Tillagning

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 10 minuter till hårdkokta ägg. Kyl äggen i kallt vatten.
  2. Vispa grädden hård i en skål. Blanda i majonnäs och kaviar.
  3. Skala och finhacka rödlöken och förbered eventuell annan valfri garnering. Skölj babyspenaten.
  4. Skala äggen. Dela äggen på mitten och ta ur gulan. Lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med grädd- och kaviarblandningen till en röra.
  5. Lägg upp de urgröpta ägghalvorna på en tallrik.
  6. Fyll en spritspåse med ägg- och gräddröran. Du kan ta en valfri tyll - vanlig rund eller stjärnformad.
  7. Fördela och spritsa i fyllningen i hålrummet på ägghalvorna där äggulan varit.
  8. Sprid ut babyspenat i botten på ett serveringsfat. Lägg på de fyllda ägghalvorna. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen några timmar.
  9. Garnera vid servering med finhackad rödlök eller det du vill.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.