Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med fyllning av den kokta äggulan som mosas och blandas med kaviar, vispad grädde, majonnäs och lite matyoghurt till en röra som sedan spritsas tillbaka i hålrummet i ägghalvorna.

På bilden garnerad med finhackad rödlök men kan garneras på valfritt vis.

5 portioner fyllda ägghalvor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 ägg, ekologiska
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 msk kaviar typ Kalles kaviar
  • 5 msk majonnäs
  • 1/4 rödlök till garnering
  • 15 gram babyspenat till servering

Tillagning

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 10 minuter till hårdkokta ägg. Kyl äggen i kallt vatten.
  2. Vispa grädden hård i en skål. Blanda i majonnäs och kaviar.
  3. Skala och finhacka rödlöken och förbered eventuell annan valfri garnering. Skölj babyspenaten.
  4. Skala äggen. Dela äggen på mitten och ta ur gulan. Lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med grädd- och kaviarblandningen till en röra.
  5. Lägg upp de urgröpta ägghalvorna på en tallrik.
  6. Fyll en spritspåse med ägg- och gräddröran. Du kan ta en valfri tyll - vanlig rund eller stjärnformad.
  7. Fördela och spritsa i fyllningen i hålrummet på ägghalvorna där äggulan varit.
  8. Sprid ut babyspenat i botten på ett serveringsfat. Lägg på de fyllda ägghalvorna. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen några timmar.
  9. Garnera vid servering med finhackad rödlök eller det du vill.

Serveringsförslag

Passar till smörgåsbord, midsommar, påskbuffé, julbord eller liknande.

Tips

  • Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägga dem som på bilden på en bädd av babyspenat eller ta strimlad isbergssallad eller machésallad.
  • Välj helst MSC märkt rom eller kaviar.

Varianter

  • Toppa med en tsk stenbitsrom, löjrom eller laxrom. Riktigt lyxigt blir det med äkta Kalix-löjrom.
  • Hackad dill eller gräslök - gärna tillsammans med finhackad rödlök. Man kan även blanda hackad dill och gräslök i röran som man ska fylla äggen med.
  • 1-3 handskalade lyxiga räkor är rikigt fint att toppa med.
  • En msk fint tärnad rökt eller gravad lax samt en mini-skiva citron och en kvist dill är också lyxigt.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-15