Pepparkaksmuffins
Pepparkaksmuffins med frosting och strössel eller godis på.
Muffins med smak av pepparkakskryddor.
Pepparkaksmuffinsen med frosting kan också kallas pepparcupcakes.
Tillagning
- Ta fram smör eller margarin så att det mjuknar i en skål. Eller mjuka upp i mikron men smält det inte.
- Vispa smör och socker i en bunke i några minuter.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda de torra ingredienserna - vetemjöl, grahamsmjöl, kanel, kardemumma samt bakpulver i en bunke.
- Vispa ner mjölblandningen med smör- och sockerblandningen tillsammans med lingonsylt och gräddfil.
- Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda dem i 20 minuter. Stora amerikanska muffinsformar får du grädda några minuter extra.
- Ta ut muffinsen och låt de svalna innan du brer på glasyr.
- FROSTING: Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn glasyr.
- Fördela glasyren på muffinsen och garnera med valfritt strössel.
Tips
Använder du stora muffinsformar så blir det mindre antal muffins ca hälften och du får också grädda några minuter extra.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal