Porssnaps

Hemgjord snaps med pors är enkelt och gott. Det är bara att trycka ner en kvist pors eller några blad i flaska eller burk med brännvin eller vodka.

1 flaska porssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska renat brännvin (70 cl)
  • 1 rejäl kvist pors

Tillagning

  1. Välj ut en fin porskvist eller plocka 20-30 blad.
  2. Skölj av porskvisten eller bladen.
  3. Trockla ner porskvisten eller bladen i snapsflaskan. Se till så att porsen ligger så att du når att ta upp den med en pincett. Den kan också silas upp sedan.
  4. Porssnapsen får smak redan efter 12-24 timmar eller låt ligga i några dagar upp till en vecka för mer smakrik snaps eller essens.

Tips

  • Har porssnapsen blivit för stark kan du använda den som essens och späda med okryddat brännvin till önskad styrka.
  • Istället för färsk pors kan man ta torkad pors. Häng upp färska kvistar pors upp och ner på luftigt ställe och låt torka.
  • Eller lägg kvistar av pors i frysen och använd dem som färsk pors nedan.

Framförhållning

Porsnapsen kan drickas redan efter 12 timmar men låt den gärna spriten stå med porsbladen något dygn upp till en vecka.

E-mail
Medel: 3.6 (36 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-09