Porssnaps

Hemgjord snaps med pors är enkelt och gott. Det är bara att trycka ner en kvist pors eller några blad i flaska eller burk med brännvin eller vodka.
Tips - har porssnapsen blivit för stark kan du använda den som essens och spä med okryddat brännvin.
Porsnapsen kan drickas redan efter 12 timmar men låt den gärna stå något dygn. Ta bort porsen efter en vecka.

1 flaska porssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska renat brännvin (70 cl)
  • 1 rejäl kvist pors

Tillagning

  1. Välj ut en fin porskvist eller plocka 20-30 blad.
  2. Skölj av porskvisten eller bladen.
  3. Trockla ner porskvisten eller bladen i snapsflaskan. Se till så att porsen ligger så att du når att ta upp den med en pincett. Den kan också silas upp sedan. Porssnapsen får smak redan efter 12-24 timmar.
  4. Ta bort porskvisten efter en vecka.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer