Porssnaps

Introduktion och förberedelse för tillagning

Hemgjord snaps med pors är enkelt och gott. Det är bara att trycka ner en kvist pors eller några blad i flaska eller burk med brännvin eller vodka.
Tips - har porssnapsen blivit för stark kan du använda den som essens och spä med okryddat brännvin.
Porsnapsen kan drickas redan efter 12 timmar men låt den gärna stå något dygn. Ta bort porsen efter en vecka.

1 flaska porssnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 flaska renat brännvin (70 cl)
  • 1 rejäl kvist pors

Tillagning

  1. Välj ut en fin porskvist eller plocka 20-30 blad.
  2. Skölj av porskvisten eller bladen.
  3. Trockla ner porskvisten eller bladen i snapsflaskan. Se till så att porsen ligger så att du når att ta upp den med en pincett. Den kan också silas upp sedan. Porssnapsen får smak redan efter 12-24 timmar.
  4. Ta bort porskvisten efter en vecka.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.