Ägghalvor med kräftstjärtar

Introduktion och förberedelse

Ägghalvor med kräftstjärtar, majonnäs och rom passar till sillbordet till påsk, jul och midsommar. Goda och enkla att göra.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor.

Gör gärna några extra ägghalvor om du är osäker på hur många som går åt och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

Du kan ta valfri röd eller svart rom eller kaviar. Finast och lyxigast blir det med löjrom.

Köp färdig majonnäs eller laga egen. Du kan också gör en het majonnäs med lite chili i.

Ägghalvorna kan garneras med babyspent runt om samt toppas med en dillkvist, hackad dill eller hackad gräslök.

5 portioner, 10 ägghalvor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg, gärna ekologiska
  • 10 kräftstjärtar
  • 10 tsk majonnäs
  • 10 tsk rom eller kaviar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda i ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela dem och lägg upp på tallrik eller serveringsfat.
  5. Spritsa eller lägg en msk majonnäs på varje ägghalva.
  6. Lägg en eller två kräftstjärtar på varje ägghalva.
  7. Garnera varje ägghalva med en tsk rom.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.