Ägghalvor med kräftstjärtar

Introduktion och förberedelse

Ägghalvor med kräftstjärtar, majonnäs och rom passar till sillbordet till påsk, jul och midsommar. Goda och enkla att göra.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor.

Gör gärna några extra ägghalvor om du är osäker på hur många som går åt och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

Du kan ta valfri röd eller svart rom eller kaviar. Finast och lyxigast blir det med löjrom.

Köp färdig majonnäs eller laga egen. Du kan också gör en het majonnäs med lite chili i.

Ägghalvorna kan garneras med babyspent runt om samt toppas med en dillkvist, hackad dill eller hackad gräslök.

5 portioner, 10 ägghalvor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg, gärna ekologiska
  • 10 kräftstjärtar
  • 10 tsk majonnäs
  • 10 tsk rom eller kaviar

Tillagning

  1. Koka äggen hårda i ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela dem och lägg upp på tallrik eller serveringsfat.
  5. Spritsa eller lägg en msk majonnäs på varje ägghalva.
  6. Lägg en eller två kräftstjärtar på varje ägghalva.
  7. Garnera varje ägghalva med en tsk rom.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer