Ägghalvor med kräftstjärtar
Ägghalvor med kräftstjärtar, majonnäs och rom passar till sillbordet till påsk, jul och midsommar.
Goda och enkla att göra.
Tillagning
- Koka äggen hårda i ca 8-9 minuter.
- Kyl dem i kallt vatten.
- Skala äggen.
- Dela dem och lägg upp på tallrik eller serveringsfat.
- Spritsa eller lägg en msk majonnäs på varje ägghalva.
- Lägg en eller två kräftstjärtar på varje ägghalva.
- Garnera varje ägghalva med en tsk rom.
Tips
- Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor.
- Gör gärna några extra ägghalvor om du är osäker på hur många som går åt och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.
- Du kan ta valfri röd eller svart rom eller kaviar. Finast och lyxigast blir det med löjrom.
- Köp färdig majonnäs eller laga egen. Du kan också gör en het majonnäs med lite chili i.
- Ägghalvorna kan garneras med babyspent runt om samt toppas med en dillkvist, hackad dill eller hackad gräslök.
Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal