Rotselleri

Recept med rotselleri som huvudingrediens eller viktig del av receptet. Selleri och dess rot sätter mycket god smak på fonder, buljong, grytor, soppor, såser och som tillbehör.

Rotselleri har en unik kryddig och sötaktig smak. Den är god i soppor, fonder, gratänger, pytter och rostad i ugnen. Eller råriven med majonnäs och matyoghurt. Rotsellerin har fått plats i Egyptiska gravar från 1100 innan Kristus födelse. De nordiska kungarna fick vänta till 1300-talet.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages