Rotselleri

Recept med rotselleri som huvudingrediens eller viktig del av receptet. Selleri och dess rot sätter mycket god smak på fonder, buljong, grytor, soppor, såser och som tillbehör.

Rotselleri har en unik kryddig och sötaktig smak. Den är god i soppor, fonder, gratänger, pytter och rostad i ugnen. Eller råriven med majonnäs och matyoghurt.

Rotsellerin har fått plats i Egyptiska gravar från 1100 innan Kristus födelse. De nordiska kungarna fick vänta till 1300-talet.

Här kan du söka på en karta över lokala producenter som odlar rotselleri.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages