Huvudrätter

Recept på huvudrätter och rätter som passar att servera som huvudrätt till middag, buffé eller liknande. Ska du laga en trerätters-middag så hittar du förrätter och huvudrätter här.

Ett tips är att variera rätterna om huvudrätter ska ingå i en meny. Jag menar då att inte ha fisk till förrätt och till huvudrätt - variera råvara till förrätt och huvudrätt. Ex. hummersoppa till förrätt och oxfilé till huvudrätt.

Vidare variera gärna tillagningssätt, hur tung maten är och konsistens. Kanske en lätt sallad till förrätt och grillat med tung gratäng till huvudrätt samt en iskall glass som är lagom mättande efterrätt. Inte gräddig soppa, gräddig gryta och gräddig marängsviss!

Tänk vad du själv skulle vara sugen på och passar ihop samt vilka rätter som kompletterar och bryter av varandra.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Pages