Brandy Egg Nogg

En kall variant på Brandy Egg Nogg där du skakar konjak eller annan brandy med is och äggula, socker, mjölk samt lite muskot.

Du kan ta valfri brandy förslagsvis en lagrad trestjärnig konjak men annan Eau de vie eller Armagnac funkar också.

Sockerlag gör du med hälften vatten hälften socker, koka ihop och låt svalna, kyl. Istället för sockerlag kan du smaka av din äggnogg med en tsk strösocker eller florsocker samt lite extra mjölk eller vatten.

Vill du ha en varm eggnogg så kan du sjuda mjölken och vispa med ägg och socker.

1 Brandy Egg Nogg

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl brandy typ konjak eller annan brandy
  • 5 cl mjölk
  • 1 cl sockerlag
  • 1 äggula
  • 1 krm muskot (valfritt)

Tillagning

  1. Mät upp alla ingredienser utom muskot i en shaker.
  2. Skaka med is.
  3. Sila upp din eggnogg i Highballglas (typ whiskyglas) med is.
  4. Riv lite muskot över om du vill.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.