Brandy Egg Nogg

Introduktion och förberedelse

En kall variant på Brandy Egg Nogg där du skakar konjak eller annan brandy med is och äggula, socker, mjölk samt lite muskot.

Du kan ta valfri brandy förslagsvis en lagrad trestjärnig konjak men annan Eau de vie eller Armagnac funkar också.

Sockerlag gör du med hälften vatten hälften socker, koka ihop och låt svalna, kyl. Istället för sockerlag kan du smaka av din äggnogg med en tsk strösocker eller florsocker samt lite extra mjölk eller vatten.

Vill du ha en varm eggnogg så kan du sjuda mjölken och vispa med ägg och socker.

1 Brandy Egg Nogg

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl brandy typ konjak eller annan brandy
  • 5 cl mjölk
  • 1 cl sockerlag
  • 1 äggula
  • 1 krm muskot (valfritt)

Tillagning

  1. Mät upp alla ingredienser utom muskot i en shaker.
  2. Skaka med is.
  3. Sila upp din eggnogg i Highballglas (typ whiskyglas) med is.
  4. Riv lite muskot över om du vill.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-26

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept