Senap

Recept på hemgjord senap i olika former som söt, stark eller grovkornig senap. Senap kan man laga av senapsfrön som krossas. Vanligt är gula, svarta eller bruna senapsfrön.

Senapsfrön är dock inte så lätta att krossa - ett sätt är att lägga dem i blöt i lite vatten någon timme innan så mjuknar de något.

Du måste ha en stor kraftig mortel, stenkar med kanonkula (som man använde förr) eller kraftig matmixer eller drinkmixer för att få sönder kornen till senap.

Köp gärna en svensk lokalt producerad senap. Här kan du söka på en karta över lokala producenter.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages