Palsternacka

Recept med palsternacka som blir jättegod till mos, skivad eller tärnad i rätter och grytor. Enklast är att skala och skiva palsternacka millimeter tunt (använd en kniv, mandolin, rivjärn eller osthyvel) och sedan blanda med en vinägrette samt servera som den är.

Akta dig från växtsaft från speciellt blast och blad som kan ge blåsor om du ex. skördar själv. Palsternackor säljs nästan alltid utan blasten. Tvätta händer efter du hanterat palsternacka ex skalat den - för säkerhetsskull. Växtsaft i kombination med solljus har jag hört kan ge hudbesvär och utslag men detta gäller i första han blasten.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Pages