Vin chaud eller varmt vin
Vin chaud eller varmt vin dricks hej vilt i skidbackarna. Knyter du en servett runt glaset så går det att hålla i också.
Gott, enkelt och värmande.
I franska alperna kallas det Vin Chaud; i tyska, schweiziska och österrikiska alperna Glühwein och på engelska mulled wine.
Tillagning
- Värm vinet till runt 60 grader med socker och kanel. Klart att servera.
- Överkurs är att ha i apelsinsaft, vaniljstång, stjärnanis samt skivad apelsin att garnera med.
Serveringsförslag
- Passar som ett alternativ till glögg, som fördrink, efter maten framför brasan, på vinterutflykt, skidsemester eller after ski.
- Funkar fint som alternativ till glögg för dig som vill ha något mindre sött.
Val av rödvin
Välj gärna ett fruktigt rödvin. Ett 70-100 kronors vin från södra Frankrike som Fitou, Tempranillo från Spanien eller Shiraz från Australien är säkra kort.
Alkoholfri variant
Istället för vin kan du ta alkoholfritt rödvin eller svartvinbärssaft.
Uppskattat näringsvärde per portion: 148 kcal