Hjortron

Recept med hjortron som är gula aromatiska bär (eller det är en ört) från norra Sveriges myrar. Jättegoda som färska bär till glass, garnering eller tillbehör. Men då de inte håller sig fina så länge så därför fryser man dem eller blandar till hjortronsylt sk mylta med socker.

Hjorton konserverar sig själva varför hjortron håller länge blandade med enbart socker (som mylta).  

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter