Ägghalvor till fest

Ägghalvor till fest

Tips och förslag på ägghalvor till fest och högtider som julbord, påsk och midsommar samt smörgåsbord. Förslag på olika fyllningar samt koktider för ägg.

Välj gärna fina krav-märkta ägg. För att dela i ägghalvor så behöver de hårdkokas men inte allt för länge såklart. Sedan kan de läggas upp på fat. Tips är att strimla isbergssallad eller grovhacka babyspenat och lägg underst så håller ägghalvorna på sig på plats och det blir vackrare.

Fyllningen eller toppingen kan vara så enkel som en klick kaviar, en klick majonnäs eller creme fraiche och lite färsk dill. Du kan även blanda kaviar eller rom med vispad grädde, matyoghurt eller creme fraiche för en mild och festlig variant.

Eller så kan man ha på mer lyxiga handpillade räkor, löjrom eller annan fin rom som laxrom. En annan variant är att ta ur äggulan och blanda till fyllning du sedan lägger tillbaka i den kokta äggvitan. Ett förslag är likt gubbröra med ex matjesill, äpple, rödlök, creme fraiche, majonnäs och dill.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2019-04-14

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.