Vegan pepparkakor

Veganpepparkakor utan smör och mjölk. Pepparkakor för veganer.

Det går utmärkt att baka utan animaliska produkter - speciellt när det finns vegetabiliskt och mjölkfritt margarin.

1 sats veganpepparkakor

  • Förberedelse: 2 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 3 tim

Ingredienser

  • 300 gram vetemjöl (ca 0,5 liter)
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk mald kanel
  • 0,5 msk mald kryddnejlika
  • 0,5 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 100 g vegetabiliskt mjölkfritt margarin
  • 0,75 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kryddor väl i en bunke.
  2. Skär margarinet i kuber och arbeta in i mjölblandningen till en grynig massa.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt in så att degen blir fast och kan formas till en boll.
  4. Låt vila i kylen i minst 2 timmar.
  5. Baka och kavla ut med lite mjöl ca 3 mm tjock.
  6. Stansa ut pepparkakor och grädda på plåt med bakplåtspapper i 175 grader ca 20 minuter i omgångar tills degen är slut.
E-mail
Medel: 4.8 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept