Vegan pepparkakor

Veganpepparkakor med margarin istället för smör. Med deg av vetemjöl, havregrädde, sirap och socker smaksatt med pepparkakskryddor som kanel, ingefära, kryddnejliga och kardemumma.

Du får ha lite framförhållning då degen ska ligga i kylen över natten. Så gör degen dagen innan du ska baka.

Istället för kryddorna nedan kan du ta 2 påsar på 18 gram vardera med färdigblandade pepparkakskryddor.

En variant på vanliga pepparkakor.

1 sats veganpepparkakor, 70 stycken

  • Förberedelse: 2 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 3 tim

Ingredienser

  • 1,3 dl socker
  • 0,4 dl havregrädde eller sojagrädde
  • 100 gram vegetabiliskt mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl mörk eller ljus sirap
  • 1 msk mald kanel
  • 0,5 msk mald kryddnejlika
  • 0,5 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl, ca 250 gram
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Smält margarin med socker, sirap, havregrädde och kryddor. Rör tills sockret löst sig. Låt svalna.
  2. Blanda vetemjöl med salt och bikarbonat väl i en bunke.
  3. Rör i det smälta margarinet i mjölet och blanda ihop till en deg.
  4. Låt vila i kylen över natten.
  5. GRÄDDNING: Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  6. Kavla ut en bit av degen i taget på mjölat bakbord till 4 mm tjocklek.
  7. Stansa ut pepparkakor i de former du vill. Placera på en eller flera plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda pepparkakorna i ca 8 minuter eller tills de har fått färg och är fina. Ta ut och låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4.5 (19 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-12-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.