Vegan pepparkakor

Introduktion och förberedelse

Veganpepparkakor med margarin istället för smör. Med deg av vetemjöl, havregrädde, sirap och socker smaksatt med pepparkakskryddor som kanel, ingefära, kryddnejliga och kardemumma.

Du får ha lite framförhållning då degen ska ligga i kylen över natten. Så gör degen dagen innan du ska baka.

Istället för kryddorna nedan kan du ta 2 påsar på 18 gram vardera med färdigblandade pepparkakskryddor.

En variant på vanliga pepparkakor.

1 sats veganpepparkakor, 70 stycken

  • Förberedelse: 2 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 3 tim

Ingredienser

  • 1,3 dl socker
  • 0,4 dl havregrädde eller sojagrädde
  • 100 gram vegetabiliskt mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl mörk eller ljus sirap
  • 1 msk mald kanel
  • 0,5 msk mald kryddnejlika
  • 0,5 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl, ca 250 gram
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Smält margarin med socker, sirap, havregrädde och kryddor. Rör tills sockret löst sig. Låt svalna.
  2. Blanda vetemjöl med salt och bikarbonat väl i en bunke.
  3. Rör i det smälta margarinet i mjölet och blanda ihop till en deg.
  4. Låt vila i kylen över natten.
  5. GRÄDDNING: Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  6. Kavla ut en bit av degen i taget på mjölat bakbord till 4 mm tjocklek.
  7. Stansa ut pepparkakor i de former du vill. Placera på en eller flera plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda pepparkakorna i ca 8 minuter eller tills de har fått färg och är fina. Ta ut och låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4.5 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept