Dillsnaps

Dillsnaps med smak av krondill eller dillfrön.

Snapsen är enkel att göra och passar bäst till skaldjur som kräftor och gravad lax samt andra rätter som är smaksatta med dill.

Detta recept på dillsnaps är till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

70 cl dillsnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 10 min

Ingredienser

  • 3 dillblommor av krondill eller 1 msk dillfrön
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Tag fina färska dillblommor av krondill eller torkade dillfrön och lägg i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med dillen)
  2. Häll på hälften av brännvin special och förslut.
  3. Låt dillessensen stå och dra i 3 dagar. Vänd då och då.
  4. Ta upp eller sila bort blommor eller frön.
  5. Dillessensen smaksätter du sedan okryddat brännvin med till önskad smak.
  6. Du kan också söta dillsnapsen för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.
E-mail
Medel: 4.7 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.