Dillsnaps

Dillsnaps med smak av krondill eller dillfrön.

Snapsen är enkel att göra och passar bäst till skaldjur som kräftor och gravad lax samt andra rätter som är smaksatta med dill.

Detta recept på dillsnaps är till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.

70 cl dillsnaps

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 10 min

Ingredienser

  • 3 dillblommor av krondill eller 1 msk dillfrön
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Tag fina färska dillblommor av krondill eller torkade dillfrön och lägg i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med dillen)
  2. Häll på hälften av brännvin special och förslut.
  3. Låt dillessensen stå och dra i 3 dagar. Vänd då och då.
  4. Ta upp eller sila bort blommor eller frön.
  5. Dillessensen smaksätter du sedan okryddat brännvin med till önskad smak.
  6. Du kan också söta dillsnapsen för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.
E-mail
Medel: 4.9 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-08

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer