Ägghalvor med majonnäs

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ägghalvor med majonnäs och kaviar är enkla och goda. Garnera dem gärna med lite dill om du vill. Goda till sillbordet vid jul, påsk och midsommar.

Du kan ta röd, svart eller Kalles kaviar, rom eller tångkaviar och toppa med.

Överkurs är att laga egen majonnäs och toppa äggen med.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 10 tsk majonnäs
  • 5 tsk kaviar, rom eller tångkaviar
  • 10 små dillkvistar att garnera med

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
  5. Spritsa eller lägg ca en tesked majonnäs på varje ägg.
  6. Toppa varje ägghalva med en klick kaviar - cirka en halv tsk på varje ägghalva.
  7. Garnera gärna varje ägg med varsin liten kvist färsk dill.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.