Ägghalvor med majonnäs

Introduktion och förberedelse

Ägghalvor med majonnäs och kaviar är enkla och goda. Garnera dem gärna med lite dill om du vill. Goda till sillbordet vid jul, påsk och midsommar.

Du kan ta röd, svart eller Kalles kaviar, rom eller tångkaviar och toppa med.

Överkurs är att laga egen majonnäs och toppa äggen med.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 10 tsk majonnäs
  • 5 tsk kaviar, rom eller tångkaviar
  • 10 små dillkvistar att garnera med

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
  5. Spritsa eller lägg ca en tesked majonnäs på varje ägg.
  6. Toppa varje ägghalva med en klick kaviar - cirka en halv tsk på varje ägghalva.
  7. Garnera gärna varje ägg med varsin liten kvist färsk dill.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13