Ägghalvor med majonnäs

Introduktion och förberedelse

Ägghalvor med majonnäs och kaviar är enkla och goda. Garnera dem gärna med lite dill om du vill. Goda till sillbordet vid jul, påsk och midsommar.

Du kan ta röd, svart eller Kalles kaviar, rom eller tångkaviar och toppa med.

Överkurs är att laga egen majonnäs och toppa äggen med.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 10 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

5 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 10 tsk majonnäs
  • 5 tsk kaviar, rom eller tångkaviar
  • 10 små dillkvistar att garnera med

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Kyl dem i kallt vatten.
  3. Skala äggen.
  4. Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
  5. Spritsa eller lägg ca en tesked majonnäs på varje ägg.
  6. Toppa varje ägghalva med en klick kaviar - cirka en halv tsk på varje ägghalva.
  7. Garnera gärna varje ägg med varsin liten kvist färsk dill.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer