Gott med grönkål

Här är några av mina favoriträtter med grönkål - paj, stuvning, sallad och gratäng.

Lite tips på goda rätter med grönkål

Grönkål eller kale på engelska är nyttig, billig och god att laga soppa på, hacka i gratänger, wok eller pajer, göra chips på, koka hastigt och göra sallad av eller ha i gratänger.

En klassisk grönsak till julbord och smörgåsbord. I Sverige har vi haft grönkål länge och är kanske mest känd till jul som långkål eller Halländsk grönkål.

Andra tips är att helt enkelt baka i ugnen i grova bitar för sig själv med olivolja, lite hackad vitlök och balsamvinäger (eller blanda med andra grönsaker); eller strimla den och stek på låg värme i några minuter i lite olja och vatten samt smaksätt med lite ljus japansk soja och chiliflakes.

Under kategorin grönkål hittar du alla mina recept med grönkål.

Kallas kale på engelska och har blivit lite av en hälsotrend i USA bland annat.

Jag tycker den svenska kålen är så god och fin så man kan laga den som fler rätter och vid fler tillfällen så ofta man kan.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2020-12-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.