Vegansk kikärtsgryta

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegansk kikärtsgryta med quinoa, morot och garam masala.

Koka gärna ett paket kikärter innan och spara undan resten av kikärterna till en annan dag. Alternativ är att köpa färdigkokta kikärter.

Du kan utöka grytan med skivad potatis, blomkål, rotselleri, palsternacka, kålrot eller andra grönsaker.

6 portioner vegansk kikärtsgryta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 dl kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 morötter
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 tsk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 3 dl quinoa
  • 2 msk hackad blad- eller kruspersilja att garnera med

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs i olivolja någon minut i en stor kastrull.
  3. Skala och skär morot i slantar.
  4. Tillsätt kikärter och morot till löken och fräs runt.
  5. Tillsätt garam masala, gurkmeja, chili, salt, peppar samt grönsaksbuljong.
  6. Rör i mjölet.
  7. Tillsätt vatten och rör om samt koka upp.
  8. Tillsätt quinoa (skölj den gärna innan i kallt vatten).
  9. Koka i 15 minuter tills quinoan är mjuk.
  10. Smaka av med salt.
  11. Servera den veganska kikärtsgrytan. Gärna garnerad med hackad blad- eller kruspersilja.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.