Vitlök

Recept med vitlök som huvudingrediens eller passande smaksättare. Prova att rosta hel vitlök med skal så får du en krämig söt vitlök.

Annars är det vanligt att man skalar och sedan skivar, hackar eller pressar vitlöken. När den tillagas blir den mildare, aromatisk och sötare. Det finns flera olika sorters vitlök - förutom den vanliga på bilden ovan så finns en värd att nämna som heter Solo och den har inga klyftor utan är bara en hel liten vitlök - perfekt om du ska ha vitlök till många så slipper du skala så mycket små klyftor.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages