Kokt quinoa

Introduktion och förberedelse

Grundrecept på kokt quinoa. Quinoa passar som tillbehör till det mesta. Quinoa kan också blandas till varm eller kall quinoasallad med ex. kokt morot, hackad persilja, kokt broccoli mm. Quinoa är nyttigt och innehåller mycket protein.

1 dl quinoa ger ca 3 dl kokt quinoa. Räkna 0,5 dl okokt quinoa per portion vilket ger 1,5 dl kokt quinoa.

Om du vill kan du koka quinoan i mer vatten och hälla av i durkslag. Ska du använda quinoan kall så sköljer du den kall i durkslag efter kokning.

4 portioner kokt quinoa

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mät upp vatten i en kastrull och koka upp. Gärna under lock.
  2. Mät upp och skölj under tiden quinoan i ljummet vatten i en skål - häll av vattnet.
  3. Tillsätt quinoan till det kokande vattnet, rör om och låt koka under lock på medelvärme i 15 minuter.
  4. Rör i saltet innan servering. Servera på quinoan varm på fat eller i skål. Du kan också skölja den kall i durkslag om du önskar använda quinoan till någon kall rätt som quinoasallad.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 140 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept