Kikärtsgryta med quinoa, morot och garam masala
Kikärtsgryta med quinoa, morot och garam masala. En vegan och vegetarisk mättande gryta allt i ett.
Koka gärna ett paket kikärter innan och spara undan resten av kikärterna till en annan dag. Alternativ är att köpa färdigkokta kikärter.
Tillagning
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Fräs i olivolja någon minut i en stor kastrull.
- Skala och skär morot i slantar.
- Tillsätt kikärter och morot till löken och fräs runt.
- Tillsätt garam masala, gurkmeja, chili, salt, peppar samt grönsaksbuljong.
- Rör i mjölet.
- Tillsätt vatten och rör om samt koka upp.
- Tillsätt quinoa (skölj den gärna innan i kallt vatten).
- Koka i 15 minuter tills quinoan är mjuk.
- Smaka av med salt.
- Servera den veganska kikärtsgrytan. Gärna garnerad med hackad blad- eller kruspersilja.
Varianter
- Du kan utöka grytan med skivad potatis, blomkål, rotselleri, palsternacka, kålrot eller andra grönsaker.
- Du kan byta kikärter mot andra kokta bönor. Det finns även frysta blandning av bönor att köpa som är goda till grytan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 282 kcal