Picklad mango

Introduktion och förberedelse

Picklad mango med röd chili i ättikslag. Starkt och gott som tillbehör till det mesta som indisk mat, grillat, lax, på buffé och så vidare.

Ett gott alternativ till mango chutney och passar där chutney passar.

Förvara öppnad burk i kylen.

Gillar du riktigt stark mat så kan du andra heta chilis som 10 piri-piris, några birds eye chilis, några habaneros eller andra starka chilifrukter efter eget tycke.

1-2 glasburkar ca 7 dl totalt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1-2-3 lag: 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 piri-piri
  • 500 gram mango (2 paket tärnad fryst mango) eller 3 färska mango

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  2. Skölj piri-piris. Skär av fästet och hacka dem grovt. Lägg i lagen.
  3. Skala och skär mango i tärningar om du köpt färsk mango. Fryst tärnad mango kan du använda direkt.
  4. Lägg mangon i en eller två glasburkar.
  5. Häll på den varma lagen och sätt på lock.
  6. Låt svalna och förvara den picklade mangon i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.