Picklad mango
Picklad mango med röd chili i ättikslag.
Det blir 1-2 glasburkar - ca 7 dl totalt.
Tillagning
- Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
- Skölj piri-piris. Skär av fästet och hacka dem grovt. Lägg i lagen.
- Skala och skär mango i tärningar om du köpt färsk mango. Fryst tärnad mango kan du använda direkt.
- Lägg mangon i en eller två glasburkar.
- Häll på den varma lagen och sätt på lock.
- Låt svalna och förvara den picklade mangon i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
Serveringsförslag
- Starkt och gott som tillbehör till det mesta som indisk mat, grillat, lax, på buffé och så vidare.
- Ett gott alternativ till mango chutney och passar där chutney passar.
Förvara öppnad burk i kylen.
Justera hettan med valfri chili
Gillar du riktigt stark mat så kan du andra heta chilis som 10 piri-piris, några birds eye chilis, några habaneros eller andra starka chilifrukter efter eget tycke.
Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal