Picklad mango

Picklad mango med chili i ättikslag. Starkt och gott som tillbehör till det mesta som indisk mat, grillat, lax, på buffé och så vidare.
Ett alternativ till mango chutney.
Förvara öppnad burk i kylen.
Gillar du riktigt stark mat så kan du ta 10 piri-piris eller andra starka chilifrukter efter eget tycke.

1-2 glasburkar ca 7 dl totalt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1-2-3 lag: 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 piri-piri
  • 500 gram mango (2 paket tärnad fryst mango) eller 3 färska mango

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  2. Skölj piri-piris. Skär av fästet och hacka dem grovt. Lägg i lagen.
  3. Skala och skär mango i tärningar om du köpt färsk mango. Fryst tärnad mango kan du använda direkt.
  4. Lägg mangon i en eller två glasburkar.
  5. Häll på den varma lagen och sätt på lock.
  6. Låt svalna och förvara den picklade mangon i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer