Cashewsmoothie

Introduktion och förberedelse för tillagning

Cashewsmoothie med havremjölk. En indisk vegan uppfriskande och nyttig smoothie med Oatly Barista havremjölk, cashewnötter, kardemumma och vanilj.

Smoothien passar utmärkt till het mat och chili. Så stark indisk mat passar den utmärkt till då den svalkar gommen från alla chili.

Varianter

Istället för Oatly Barista havremjölk kan du ta sojamjölk, mandelmjölk eller rismjölk. Vanlig mjölk går också men då blir det inte en vegansk smoothie.

Istället för vaniljessens och socker kan du ta någon tsk vaniljsocker.

Annat gott i är mangojuice, apelsinjuice, ananasjuice, äppeljuice, melon, kokosmjölk och kryddor som ingefära, gurkmeja och rosenblad.

Servera gärna med isbitar i om du vill.

4 portioner cashew smoothie

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 liter Oatly Barista havremjölk
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kardemumma

Tillagning

  1. Mät upp cashewnötter, 2 dl mjölk, vaniljessens, socker och kardemumma i en drinkmixer eller skål.
  2. Mixa några sekunder med stavmixer tills nötterna är mixade dock ej för länge.
  3. Tillsätt resterande mjölk och rör ihop.
  4. Servera kall - gärna med isbitar. Förvara kallt till servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.