Rabarberchutney
Rabarberchutney är en chutney med rabarber, chili, kryddor, lök, vinäger och socker.
En god och kryddig röra du kan koka med svenska rabarber.
Tillagning
- Hacka lök och torkad chili. Skölj och strimla rabarber. Skala grova stammar innan.
- Värm oljan i en kastrull samt fräs lök, rabarber och chili någon minut. Tillsätt vinäger, socker och kryddor.
- Koka rabarbern på låg värme i 40 minuter. Rör då och då. Kolla så de ej bränns.
- Häll upp på burkar och sätt på lock. Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kyl.
Serveringsförslag
- Passar likt mango chutney till grillat, grytor, currygrytor mm.
- Passar också som glace marinad till grillat pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.
- Blanda med crème fraiche, matyoghurt eller gräddfil till en kall sås.
Hållbar chutney
Vill du ha en hållbar chutney att förvara mörkt och svalt så ska du vara noga med att hälla upp den varm på steriliserade burkar.
Varianter
Gott är även att koka med 2-3 äpplen i chutneyn för en blandad äppel- och rabarberchutney.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal