Indisk smoothie eller lassi
Introduktion och förberedelse
Enkel Indisk smoothie eller lassi med ananas-, mango- eller apelsinjuice är en variant utan färsk mango.
Serveringsförslag
- Lassi serveras kall så se till att ingredienserna är kylda och har förslagsvis is i.
 - Passar både som måltidsdryck, frukost och när som.
 - Lassi och yoghurtdryker passar mycket bra med het mat då de svalkar från hettan.
 - Gör gärna en stor omgång och ha i en kanna i kylen - håller några dagar minst.
 
Varianter
- Du kan också laga lassi mixad med färsk eller fryst mango.
 - Du kan välja kryddor efter tycke och tillgång - de jag tycker passar är mald torkad ingefära, kanel, muskot, spiskummin och koriander.
 - Som yoghurt funkar även turkisk eller grekisk matyoghurt.
 - Mot yoghurt mot soygurt för vegan variant.
 - Skivad banan, cashewnötter, tärnad melon; bär som jordgubbar och blåbär; avokado och babyspenat är fler förslag som passar i lassin.
 
Tillagning
- Mixa eller bland i en kanna. Du behöver inte ta alla kryddorna. Ta de du har och tycker om.
 - Servera lassin.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 115 kcal