Indisk smoothie eller lassi

Introduktion och förberedelse

Enkel Indisk smoothie eller lassi med ananas-, mango- eller apelsinjuice är en variant utan färsk mango. Lassi serveras kall så se till att ingredienserna är kylda och har ev. is i.

Du kan också laga lassi mixad med färsk eller fryst mango.

Lassi och yoghurtdryker passar mycket bra med het mat då yoghurtproteinerna skyddar munhålan mot de chili etc.

Kryddorna i lassi är också nyttiga. Du kan välja kryddor efter tycke och tillgång.

2 höga glas Indisk smoothie lassi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 dl ananas-, mango- eller apelsinjuice eller blanda
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl is (valfritt)
  • 1 krm av vardera mald torkad ingefära, kanel, muskot, spiskummin och koriander (eller valfritt)

Tillagning

  1. Mixa eller bland i en kanna. Du behöver inte ta alla kryddorna. Ta de du har och tycker om.
  2. Servera lassin.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer