Indisk smoothie eller lassi

Introduktion och förberedelse

Enkel Indisk smoothie eller lassi med ananas-, mango- eller apelsinjuice är en variant utan färsk mango.

Lassi serveras kall så se till att ingredienserna är kylda och har förslagsvis is i.

Du kan också laga lassi mixad med färsk eller fryst mango.

Lassi och yoghurtdryker passar mycket bra med het mat då de svalkar från hettan.

Du kan välja kryddor efter tycke och tillgång - de jag tycker passar är mald torkad ingefära, kanel, muskot, spiskummin och koriander.

2 höga glas smoothie eller lassi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 dl ananas-, mango- eller apelsinjuice eller blanda
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl is (valfritt)
  • 1 krm av vardera mald torkad ingefära, kanel, muskot, spiskummin och koriander (eller valfritt)

Tillagning

  1. Mixa eller bland i en kanna. Du behöver inte ta alla kryddorna. Ta de du har och tycker om.
  2. Servera lassin.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 115 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.