Indisk smoothie eller lassi

Introduktion och förberedelse

Enkel Indisk smoothie eller lassi med ananas-, mango- eller apelsinjuice är en variant utan färsk mango.

Serveringsförslag

  • Lassi serveras kall så se till att ingredienserna är kylda och har förslagsvis is i.
  • Passar både som måltidsdryck, frukost och när som.
  • Lassi och yoghurtdryker passar mycket bra med het mat då de svalkar från hettan.
  • Gör gärna en stor omgång och ha i en kanna i kylen - håller några dagar minst.

Varianter

  • Du kan också laga lassi mixad med färsk eller fryst mango.
  • Du kan välja kryddor efter tycke och tillgång - de jag tycker passar är mald torkad ingefära, kanel, muskot, spiskummin och koriander.
  • Som yoghurt funkar även turkisk eller grekisk matyoghurt.
  • Mot yoghurt mot soygurt för vegan variant.
  • Skivad banan, cashewnötter, tärnad melon; bär som jordgubbar och blåbär; avokado och babyspenat är fler förslag som passar i lassin.

2 höga glas smoothie eller lassi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 dl ananas-, mango- eller apelsinjuice eller blanda
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl is (valfritt)
  • 1 krm av vardera mald torkad ingefära, kanel, muskot, spiskummin och koriander (eller valfritt)

Tillagning

  1. Mixa eller bland i en kanna. Du behöver inte ta alla kryddorna. Ta de du har och tycker om.
  2. Servera lassin.
E-mail
Medel: 4.1 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 115 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-03