Kikärtor med curry

Kikärtor med curry, zucchini, lök och vitlök. Gott som huvudrätt med ris eller råris; eller som tillbehör; eller en rätt bland många på ex. en buffé.
Koka gärna ett paket egna kikärter i förväg och spara undan resten till en annan dag. I nödfall kan du använda väl sköljda färdigkokta kikärter - räkna då med tre burkar.
Vill du att rätten ska vara vegan så ersätt crème fraiche med Oatly Fraiche (av havre).
Om du vill kan du skippa zucchinin. Vidare kan du ha i andra grönsaker som slantad morot, blomkål, aubergine och paprika.
Du kan även garnera på slutet med cashewnötter, pumpafrön eller hackad bladpersilja.

4-6 portioner kikärtor med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl kokta kikärtor
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche, kokbar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och pressa vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i en msk olivolja. Lägg över i en kastrull.
  3. Skölj och tärna zucchini grovt. Fräs den med chiliflakes i en msk olivolja så att den får färg. Lägg med löken.
  4. Tillsätt kikärtor, vatten, buljong och crème fraiche.
  5. Koka upp och smaka av med salt, curry och svartpeppar. Låt gärna grytan puttra ett tag ex. 10 minuter så blir den godare.
  6. Kikärtsgrytan med curry är klar att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer