Linser med curry, blomkål och potatis

Introduktion och förberedelse

Potatis och curry passar faktiskt mycket bra ihop speciellt med blomkål i denna indiska linsgryta.

Späs linserna med vätska blir de billig gryta och soppa som räcker till många.

Serveringsförslag

Passar som vegetarisk rätt eller tillbehör till det mesta från currygryta med sojafars; kyckling eller biff; men också till korv, kyckling, fisk, fläsk och på bufféer. Prova med skivad kryddstark korv.

4 portioner linser med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 potatisar, fasta
  • 2 dl gröna eller röda linser
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl russin, valfritt
  • 1 dl pumpafrön (valfritt)

Tillagning

  1. Skala potatisarna, dela dem på längden och sedan två gånger på mitten.
  2. Hacka löken, fräs den i olja, curry samt gurkmeja i en stor kastrull.
  3. Tillsätt linser, potatis och vatten.
  4. Koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
  5. Tillsätt ev. russinen och ansad blomkål i små buketter och koka ytterligare 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så att det inte bränns.
  6. Smaka av med salt och peppar samt servera varmt i en skål eller på ett fat som tillbehör eller gryta.
E-mail
Medel: 3.3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-05