Linser med curry, blomkål och potatis

Potatis och curry passar faktiskt mycket bra ihop speciellt med blomkål i denna indiska linsgryta.

Späs linserna med vätska blir de billig gryta och soppa som räcker till många.

4 portioner linser med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 potatisar, fasta
  • 2 dl gröna eller röda linser
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl russin, valfritt
  • 1 dl pumpafrön (valfritt)

Tillagning

  1. Skala potatisarna, dela dem på längden och sedan två gånger på mitten.
  2. Hacka löken, fräs den i olja, curry samt gurkmeja i en stor kastrull.
  3. Tillsätt linser, potatis och vatten.
  4. Koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
  5. Tillsätt ev. russinen och ansad blomkål i små buketter och koka ytterligare 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så att det inte bränns.
  6. Smaka av med salt och peppar samt servera varmt i en skål eller på ett fat som tillbehör eller gryta.

Serveringsförslag

Passar som vegetarisk rätt eller tillbehör till det mesta från currygryta med sojafars; kyckling eller biff; men också till korv, kyckling, fisk, fläsk och på bufféer. Prova med skivad kryddstark korv.

E-mail
Medel: 3.3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-05