Crème fraiche med tomat och basilika

Introduktion och förberedelse

En crème fraichesås med tomat och färsk eller fryst hackad basilika.

Serveringsförslag

Varianter

  • Du kan även göra egen tomatsås, skalade hackade färska tomater eller bara ta krossade tomater eller någon tsk tomatpuré.
  • Cayennepulver kan bytas mot sriracha, något krm chiliflakes eller annat chilipulver.
  • Socker kan bytas mot honung.
  • Vit vinäger kan bytas mot röd vinäger, äppelcidervinäger eller färskpressad citron.
  • Istället för att mixa såsen med stavmixer kan den mixas i matberedare eller helt enkelt bara röras ihop med hackad basilika.

4 portioner crème fraiche tomat och basilika, 2,5 dl

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell 35%
  • 4 msk tomatsås
  • 20 gram fryst hackad basilika eller 20 blad hackad färsk basilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Lägg upp halva burken crème fraiche i en smalt högt mixerkärl eller liknande skål.
  2. Tillsätt tomatsås, basilika, vinäger, cayenne, peppar, salt och socker.
  3. Mixa till en slät sås.
  4. Vänd i resten av crème fraichen. Rör du för mycket så blir såsen tunn.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Såsen är klar att servera. Låt gärna stå i kylen några timmar eller över natten att få rundare smak.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 103 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-02

Tillbehör och liknande recept: