Fläskfiléspett
Fläskfiléspett med paprika, rödlök och zucchini - fina färger och god smak.
Tillagning
- Putsa fläskfilén och skär bort den sega senan.
- Dela fläskfilén på längden och skär sedan i kuber ca 3x4 cm stora.
- Lägg fläskfilébitarna i en skål och tillsätt marinaden. Blanda runt och låt filén marinera i kylen övertäckt i en halvtimme. Hit kan du förbereda och marinera längre.
- Blanda gärna lite extra marinad i en skål vid sidan att pensla under grillningen.
- Tänd under tiden grillen och förbered grönsakerna till spetten samt önskade tillbehör.
- Skölj och skär zucchini och paprika i ca 3x4 cm bitar. Zucchinin kan du dela på längden och sedan i halvmånar.
- Skala och dela löken. Skär sedan i klyftor.
- Trä kött och grönsaker på spett. Varva lök, kött, paprika, kött, zucchini, kött osv på fyra spett. Räkna 4-5 köttbitar på varje spett.
- Grilla spetten runt om i ca 10 minuter tills de har fin färg och köttet är genomstekt. Pensla ev. med mer marinad under tiden.
- Lägg upp spetten på fat och servera med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Fläskfiléspetten är goda med valfria tillbehör. Jag hade till klyftpotatis, bearnaisesås samt en tomatsallad.
Kan förberedas
Du kan förbereda spetten och lägga med marinad i god tid och förvara i kylen.
Utegrill eller panna
Spetten kan grillas på utegrill men också i ugnen eller stekas i ugn eller grillpanna.
Tips
- Använder du grillspett i trä så lägg dem i blöt under tiden du marinerar fläskfilén.
- Köp en fläskfilé och räkna 130-150 gram per portion. Spara förslagsvis resten av fläskfilen i portionsbitar frysen.
- Istället för torkade kryddor så kan du ta 2 kvistar färsk timjan, 0,5 kvist färsk rosmarin samt 3 blad salvia.
Uppskattat näringsvärde per portion: 260 kcal