Crème fraiche med franska örter

Introduktion och förberedelse

En kall crème fraiche- och örtsås smaksatt med franska örter som timjan, rosmarin, persilja, basilika och mejram.

Riktigt enkel och snabblagad sås.

Serveringsförslag

God till det mesta som grillat, varmrökt fisk som lax eller kött som varmrökt kassler, fläskytterfilé med mera.

Varianter

  • Om du vill ha överkurs kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.
  • Hittar du inte frysta örter Provencale eller torkade Franska örter så kan du ta några krm torkad timjan, något krm rosmarin, någon tsk torkad persilja, basilika och gräslök. Eller några msk färska blandade örter.
  • Fryst persilja, gräslök och basilika kan man också blanda i.
  • Gillar du vitlök kan du pressa i en lite klyfta vitlök.
  • Vidare passar en tsk honung i för lite extra sötma om du gillar det.

Crème fraichesåsen serverad till varmrökt fläskytterfilé, kokt delikatesspotatis och grönsallad.
Crème fraichesåsen serverad till varmrökt fläskytterfilé, kokt delikatesspotatis och grönsallad.

4 portioner crème fraiche med franska örter

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl crème fraiche naturell
  • 35 gram frysta franska örter provencale eller 2 msk torkade Franska örter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda crème fraiche i en skål med örter.
  2. Smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 4 (24 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 323 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-17

Tillbehör och liknande recept: