Crème fraiche med franska örter

Introduktion och förberedelse

Gott som kall crème fraiche- och örtsås till det mesta som grillat, varmrökt fisk som lax eller kött som varmrökt kassler, fläskytterfilé med mera.

Riktigt enkel och snabblagad sås.

Varianter

  • Om du vill ha överkurs kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.
  • Hittar du inte frysta örter Provencale så kan du ta några krm torkad timjan, något krm rosmarin, någon tsk torkad persilja, basilika och gräslök. Eller några msk färska blandade örter.
  • Fryst persilja, gräslök och basilika kan man också blanda till en god örtsås.

Crème fraichesåsen serverad till varmrökt fläskytterfilé, kokt delikatesspotatis och grönsallad.
Crème fraichesåsen serverad till varmrökt fläskytterfilé, kokt delikatesspotatis och grönsallad.

4 portioner crème fraiche med franska örter

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl crème fraiche naturell
  • 35 gram frysta franska örter provencale
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda crème fraiche i en skål med örter.
  2. Smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 3.6 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 323 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-16

Tillbehör och liknande recept: