Creme fraiche med franska örter

Gott som kall creme fraiche- och örtsås till det mesta som grillat, varmrökt fisk som lax eller kött som varmrökt kassler, fläskytterfile med mera.

Riktigt enkel och snabblagad sås.

Om du vill ha överkurs kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.

Hittar du inte frysta örter Provencale så kan du ta några krm torkad timjan, något krm rosmarin, någon tsk torkad persilja, basilika och gräslök. Eller några msk färska blandade örter.

Fryst persilja, gräslök och basilika kan man också blanda till en god örtsås.

4 portioner creme fraiche med franska örter

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche naturell
  • 35 gram frysta franska örter provencale
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche i en skål med örter samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.