Crème fraiche med franska örter
En kall crème fraiche- och örtsås smaksatt med franska örter som timjan, rosmarin, persilja, basilika och mejram.
Riktigt enkel och snabblagad sås.
Tillagning
- Blanda crème fraiche i en skål med örter.
- Smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
Serveringsförslag
God till det mesta som grillat, varmrökt fisk som lax eller kött som varmrökt kassler, fläskytterfilé med mera.
Varianter
- Om du vill ha överkurs kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.
- Hittar du inte frysta örter Provencale eller torkade Franska örter så kan du ta några krm torkad timjan, något krm rosmarin, någon tsk torkad persilja, basilika och gräslök. Eller några msk färska blandade örter.
- Fryst persilja, gräslök och basilika kan man också blanda i.
- Gillar du vitlök kan du pressa i en lite klyfta vitlök.
- Vidare passar en tsk honung i för lite extra sötma om du gillar det.
Uppskattat näringsvärde per portion: 323 kcal