Grillade kycklingspett med sweet chilisås och klyftpotatis

4 portioner grillade kycklingspett

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl sweet chili att pensla spetten med
  • 800 gram potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • Sweet Chilisås: 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • 0,5 dl hackade jordnötter
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Skär i kuber.
  2. Blanda olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor i en skål. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera minst en halvtimme, gärna längre (då i kylskåp). Under tiden lagar du klyftpotatisen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  4. Skölj och skär potatisarna i klyftor.
  5. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda rödlök och paprika i potatisen. Lägg allt på en långpanna, ringla över olja, salta och peppra. Rör om och in i ugnen i 30 min.
  6. Tänd grillen.
  7. Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar.
  8. Trä upp kycklingen på spett och grilla dem runt om i 5 minuter. Pensla med sweet chilisås mot slutet av grillningen.
  9. Servera spetten med klyftpotatisen och såsen. Gärna lite grönsallad till också (ruccola eller blandad sallad).
Grilla spetten till fin färg runt om.
Grilla spetten till fin färg runt om.

Tips

  • Kycklingspett är goda att grilla men du kan också ugnssteka eller steka kycklingspett i panna såklart.
  • När du ändå har grillen igång kan du grilla zucchini, svamp eller knipplök till.
E-mail
Medel: 4.2 (35 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-12