Grillade kycklingspett med sweet chilisås och klyftpotatis
Grillade kycklingspett med Sweet Chilisås och klyftpotatis med rostad rödlök och paprika.
Tillagning
- Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Skär i kuber.
- Blanda olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor i en skål. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera minst en halvtimme, gärna längre (då i kylskåp). Under tiden lagar du klyftpotatisen.
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Skölj och skär potatisarna i klyftor.
- Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda rödlök och paprika i potatisen. Lägg allt på en långpanna, ringla över olja, salta och peppra. Rör om och in i ugnen i 30 min.
- Tänd grillen.
- Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar.
- Trä upp kycklingen på spett och grilla dem runt om i 5 minuter. Pensla med sweet chilisås mot slutet av grillningen.
- Servera spetten med klyftpotatisen och såsen. Gärna lite grönsallad till också (ruccola eller blandad sallad).
Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal