Creme fraiche

Recept på och med crème fraiche som huvudingrediens eller som passande del i receptet. Créme friaiche är syrad grädde och kan användas som grädde i soppor, såser och grytor.

Om du behöver koka creme fraichen så välj en kokbar variant annars skär det sig. Annars kan man tillsätta den på slutet och bara värma upp under omrörning. 

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages