Hemgjord Creme Fraiche

Hemgjord Crème Fraiche av grädde blir väldigt god och är passar att använda till fest, buffé eller vardags. Riktigt enkelt att laga. Bjud ex. på hemgjord creme fraiche till midsommar med matjessill, gräslök och färskpotatis.

Här har jag använt frystorkad crème fraiche-kultur som finns att beställa från Danmark Hjemmeproduktions sida.. Alternativ är att använda några msk köpt färdig ekologisk creme fraiche.

När du väl ha en färdig creme fraiche använder du en sparad del (0,5 dl räcker - förvara i kylen) som start för nästa omgång creme fraiche. Kan upprepas 10-15 gånger.

Hemmagjord creme fraiche kan serveras som sås naturell ex. med varmrökt lax, dekatesspotatis och citron. Ett annat gott förslag är att smaksätta med ex. hackade örter och vitlök samt servera som kall sås till grillat kött, lax eller med soltorkad tomat och servera till kyckling med rostade rotfrukter eller klyftpotatis.

5 dl hemgjord creme fraiche

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 dagar
  • Klart på: 2 dagar 5 min

Ingredienser

  • 0,5 krm frystorkad creme-fraiche kultur
  • 5 dl grädde 40%

Tillagning

  1. Blanda grädden med creme fraiche-kulturen i en burk.
  2. Låt stå övertäckt i 24-72 timmar beroende på hur sur du vill ha den. Smaka och känn efter.
  3. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.