Hemgjorda crostini

Knapriga Italienska skorpor av baguette eller annat vitt bröd penslade med olivolja och rostade i ugnen.
Du kan använda vilket vitt bröd som helst men med baguette får du fina små skivor. Med surdegsbaguette blir det riktigt goda crostini.
Goda som tilltugg att toppa med röror som ex. tapenade eller pesto.
Crostinisarna kan också torkas helt till skorpor och håller då länge i lufttät burk. Eftertorka då genom att först rosta dem enligt nedan och sedan stänga av ugnen och låta dem torka med ugnsluckan lite på glänt i några timmar tills crostinisarna är helt torra.

20 crostinis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor, runt 20 stycken.
  3. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla dem på båda sidor med olivolja.
  5. Rosta crostinibröden i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills de fått fin ljust brun färg.
  6. Ta ut och låt svalna något på galler.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer