Pico de gallo salsa

Introduktion och förberedelse

Pico de Gallo - min variant på denna Mexikansk tomatsalsa med Mexikos färger - röd tomat, gul lök och grön färsk koriander samt grön jalapeno.

"Pico de Gallo" är spanska för "tuppens näbb".

Rött, grönt och vitt

Av ingredienserna får man den mexikanska flaggans färger dvs. röda tomater, grön chili och färsk koriander samt gul (vit) lök.

Varianter

  • Silverlök, schalottenlök, rödlök eller salladslök kan man också ta istället för gul lök.
  • Tillsätt chili efter tycke och smak. Jalapeno kan bytas mot grön chilipeppar, piri-piri, habanero eller röd chilipeppar.
  • Vidare kan man ha i krossade tomater för mer såsig salsa.
  • Majsolja kan bytas mot rapsolja, olivolja, solrosolja eller liknande.

Pico de Gallo i burk - salsa i mexicos färger
Pico de Gallo - en salsa i mexicos färger som är mycket god till all mexikansk mat, tex mex eller som salsa och röra till grillat, garnering i soppa med mera.

4 portioner pico de gallo

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mogna stora tomater
  • 1 gul lök eller rödlök
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 2 färska gröna jalapeno
  • 2 msk limejuice
  • 3 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Tärna tomater, hacka lök, jalapeno och koriander samt blanda med limejuice samt olja och smaka av med salt samt vitpeppar.
  2. Låt gärna stå en timme i kylen så kommer hettan fram mer.
E-mail
Medel: 4.4 (35 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-30