Pico de gallo mexikansk tomatsalsa

Pico de gallo - mexikansk tomatsalsa - som är spanska för tuppens näbb.
Mexikanarna gillar den då den innehåller färgerna i den mexikanska flaggan dvs. röda tomater, grön chili och färsk koriander samt gul (vit) lök. Rödlök eller vårlök blir lika gott.
Tillsätt lite chili i taget om du inte gillar stark mat (1/4 chili i taget är ett förslag).

4 portioner pico de gallo

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mogna stora tomater
  • 1 gul lök eller rödlök
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 grön jalapeno eller röd chilipeppar
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk olivolja (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Tärna tomater, hacka lök, jalapeno och koriander samt blanda med limejuice samt olivolja och smaka av med salt samt vitpeppar.
  2. Låt gärna stå en timme i kylen så kommer hettan fram mer.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer