Pico de gallo mexikansk tomatsalsa

Introduktion och förberedelse

Pico de Gallo - Mexikansk tomatsalsa med Mexikos färger - röd tomat, gul lök och grön färsk koriander. "Pico de Gallo" är spanska för tuppens näbb.

Rött, grönt och vitt

Mexikanarna gillar den då den innehåller färgerna i den mexikanska flaggan dvs. röda tomater, grön chili och färsk koriander samt gul (vit) lök.

Varianter

  • Silverlök, schalottenlök, rödlök eller salladslök kan man också ta istället för gul lök.
  • Tillsätt lite chili i taget för säkerhetsskull (om du inte gillar stark mat). 1/4 chili i taget är ett förslag.
  • Vidare kan man ha i krossade tomater för mer såsig salsa.

4 portioner pico de gallo

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mogna stora tomater
  • 1 gul lök eller rödlök
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 grön jalapeno eller röd chilipeppar
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk olivolja (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Tärna tomater, hacka lök, jalapeno och koriander samt blanda med limejuice samt olivolja och smaka av med salt samt vitpeppar.
  2. Låt gärna stå en timme i kylen så kommer hettan fram mer.
E-mail
Medel: 4.4 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 69 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-25