Tilltugg med getost och lökmarmelad

Introduktion och förberedelse

Tilltugg med getost och lökmarmelad samt svarta Kalamataoliver. Gott som varma snittar eller aptitretare till fördrink eller tapas. Sen doftar det mycket gott också.

Du behöver tandpetare att plocka oliver med om du serverar det till.

Den smakrika getosten passar bra ihop med söt lökmarmelad samt de salta oliverna. Du kan ta getost som fransk chèvre eller svensk getost - kolla om du har något litet mejeri i närheten där du bor.

Det tar en stund att laga lökmarmeladen men den förbereder du helst dagen innan. Det går också bra med köpt eller hemgjord fikonmarmelad eller valfri annan marmelad.

4 portioner tilltugg med getost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 baguette eller surdegsbaguette eller annat vitt bröd i bitar
  • 50 gram getost
  • 1,5 dl Kalamataoliver utan kärnor
  • 1 dl lökmarmelad fikonmarmelad

Tillagning

  1. Förbered och koka lökmarmeladen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Eller använd köpt fikonmarmelad.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela baguetten på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Lägg brödbitarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Skär getosten i 6 skivor och dela dem i halvor.
  6. Fördela osten på brödbitarna.
  7. Grädda tilltuggen i ca 5 minuter tills osten och bröden fått ljust brun färg.
  8. Toppa varje tilltugg med en halv tsk marmelad och lägg upp på ett fat eller tallrik.
  9. Servera getosttilltuggen med oliverna i en skål bredvid (samt tandpetare att ta oliver med) samt servetter.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Liknande recept:

Bjud på lyxiga och men enkla spanska tapas

Tapas kallas dessa smårätter och finns i otaliga varianter. Spanjorerna har gjort dessa munsbitar till...

Sherry, spanskt vin och vintips till tapas.

Varför inte njuta ett glas uppfriskande sherry i eftermiddagssolen - klassiskt med spanska tapas...

Koka hemgjord sylt, marmelad eller gelé

Koka din egen hemgjorda sylt, marmelad eller gelé. Allt om att göra din egen sylt, marmelad eller gelé...