Tilltugg med getost och lökmarmelad

Introduktion och förberedelse

Tilltugg med getost och lökmarmelad samt svarta Kalamataoliver. Den smakrika getosten passar bra ihop med söt lökmarmelad samt de salta oliverna.

Serveringsförslag

Gott som varma snittar eller aptitretare till fördrink eller tapas. Sen doftar det mycket gott också från ugnen.

Tips

  • Du behöver tandpetare att plocka oliver med om du serverar det till. Oliver är valfritt att ha till.
  • Du kan ta getost som fransk chèvre i cylinder eller rulle; eller svensk getost - kolla om du har något litet mejeri i närheten där du bor.

Val av marmelad

4 portioner tilltugg med getost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 baguette eller surdegsbaguette eller annat vitt bröd i bitar
  • 50 gram getost
  • 1,5 dl Kalamataoliver utan kärnor
  • 1 dl lökmarmelad fikonmarmelad

Tillagning

  1. Förbered och koka lökmarmeladen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Eller använd köpt fikonmarmelad.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela baguetten på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Lägg brödbitarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Skär getosten i 6 skivor och dela dem i halvor.
  6. Fördela osten på brödbitarna.
  7. Grädda tilltuggen i ca 5 minuter tills osten och bröden fått ljust brun färg.
  8. Toppa varje tilltugg med en halv tsk marmelad och lägg upp på ett fat eller tallrik.
  9. Servera getosttilltuggen med oliverna i en skål bredvid (samt tandpetare att ta oliver med) samt servetter.
E-mail
Medel: 4.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 133 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-07