Tilltugg med getost och lökmarmelad

Tilltugg med getost och lökmarmelad samt svarta Kalamataoliver. Gott som varma snittar eller aptitretare till fördrink eller tapas. Sen doftar det mycket gott också.
Du behöver tandpetare att plocka oliver med.
Den smakrika getosten passar bra ihop med söt lökmarmelad samt de salta oliverna.
Det tar en stund att laga lökmarmeladen men den förbereder du helst dagen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Det går också bra med färdig fikonmarmelad.

4 portioner tilltugg med getost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 baguette eller surdegsbaguette eller annat vitt bröd i bitar
  • 50 gram getost
  • 1,5 dl Kalamataoliver utan kärnor
  • 1 dl lökmarmelad fikonmarmelad

Tillagning

  1. Förbered och koka lökmarmeladen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Eller använd köpt fikonmarmelad.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela baguetten på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Lägg brödbitarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Skär getosten i 6 skivor och dela dem i halvor.
  6. Fördela osten på brödbitarna.
  7. Grädda tilltuggen i ca 5 minuter tills osten och bröden fått ljust brun färg.
  8. Toppa varje tilltugg med en halv tsk marmelad och lägg upp på ett fat eller tallrik.
  9. Servera getosttilltuggen med oliverna i en skål bredvid (samt tandpetare att ta oliver med) samt servetter.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Kockens tips på liknande recept:

Bjud på lyxiga och men enkla spanska tapas

Tapas kallas dessa smårätter och finns i otaliga varianter. Spanjorerna har gjort dessa munsbitar till...

Sherry, spanskt vin och vintips till tapas.

Varför inte njuta ett glas uppfriskande sherry i eftermiddagssolen - klassiskt med spanska tapas...

Koka hemgjord sylt, marmelad eller gelé

Koka din egen hemgjorda sylt, marmelad eller gelé. Allt om att göra din egen sylt, marmelad eller gelé...

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer