Tilltugg med getost och lökmarmelad
Tilltugg med getost och lökmarmelad samt svarta Kalamataoliver. Den smakrika getosten passar bra ihop med söt lökmarmelad samt de salta oliverna.
Tillagning
- Förbered och koka lökmarmeladen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Eller använd köpt fikonmarmelad.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela baguetten på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
- Lägg brödbitarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Skär getosten i 6 skivor och dela dem i halvor.
- Fördela osten på brödbitarna.
- Grädda tilltuggen i ca 5 minuter tills osten och bröden fått ljust brun färg.
- Toppa varje tilltugg med en halv tsk marmelad och lägg upp på ett fat eller tallrik.
- Servera getosttilltuggen med oliverna i en skål bredvid (samt tandpetare att ta oliver med) samt servetter.
Serveringsförslag
Gott som varma snittar eller aptitretare till fördrink eller tapas. Sen doftar det mycket gott också från ugnen.
Tips
- Du behöver tandpetare att plocka oliver med om du serverar det till. Oliver är valfritt att ha till.
- Du kan ta getost som fransk chèvre i cylinder eller rulle; eller svensk getost - kolla om du har något litet mejeri i närheten där du bor.
Val av marmelad
- Det tar en stund att laga lökmarmeladen men den förbereder du helst dagen innan.
- Det går också bra med köpt eller hemgjord fikonmarmelad eller valfri annan marmelad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 133 kcal