Tilltugg med getost och lökmarmelad

Tilltugg med getost och lökmarmelad samt svarta Kalamataoliver. Gott som varma snittar eller aptitretare till fördrink eller tapas. Sen doftar det mycket gott också.
Du behöver tandpetare att plocka oliver med.
Den smakrika getosten passar bra ihop med söt lökmarmelad samt de salta oliverna.
Det tar en stund att laga lökmarmeladen men den förbereder du helst dagen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Det går också bra med färdig fikonmarmelad.

4 portioner tilltugg med getost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 baguette eller surdegsbaguette eller annat vitt bröd i bitar
  • 50 gram getost
  • 1,5 dl Kalamataoliver utan kärnor
  • 1 dl lökmarmelad fikonmarmelad

Tillagning

  1. Förbered och koka lökmarmeladen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Eller använd köpt fikonmarmelad.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela baguetten på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Lägg brödbitarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Skär getosten i 6 skivor och dela dem i halvor.
  6. Fördela osten på brödbitarna.
  7. Grädda tilltuggen i ca 5 minuter tills osten och bröden fått ljust brun färg.
  8. Toppa varje tilltugg med en halv tsk marmelad och lägg upp på ett fat eller tallrik.
  9. Servera getosttilltuggen med oliverna i en skål bredvid (samt tandpetare att ta oliver med) samt servetter.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer