Löjromssnittar på tunnbröd

Introduktion och förberedelse

God löjrom med créme fraiche, dill och rostat tunnbröd. Här har jag räknat tre löjromssnittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.

Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, snett skuren baguette du rostat eller stekt med lite smör eller olivolja, ostkex, hårt tunnbröd, tunt paltbröd eller valfritt bröd.

Köp gärna ursprungsmärkt Kalix löjrom. Löjrom finns fryst och färsk.

Vill du ha några fler tilltugg - två förslag är parmaskinka lindad runt melon och grissinis.

6 portioner löjromssnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 50 gram löjrom, gärna Kalixlöjrom
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1/2 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bröden i 18 trianglar (3x6 stycken).
  3. Bred smör på båda sidor på trianglarna.
  4. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta tunnbrödstrianglarna i några minuter tills de fått färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  7. Toppa med en tsk löjrom och en liten dillkvist.
  8. Lägg upp på serveringsfat och servera löjromssnittarna direkt.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.