Löjromssnittar på tunnbröd

Introduktion och förberedelse

God löjrom med crème fraiche, dill och rostat tunnbröd.

Serveringsförslag

  • Servera som tilltugg, snittar eller på buffé.
  • Vill du ha några fler förslag så hittar du alla mina tilltugg här.
  • Två enkla förslag är parmaskinka lindad runt melon och grissinis.

Portionsberäkning

Här har jag räknat tre löjromssnittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.

Varianter

Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, snett skuren baguette du rostat eller stekt med lite smör eller olivolja, ostkex, hårt tunnbröd, tunt paltbröd eller valfritt bröd.

Val av löjrom

Köp gärna ursprungsmärkt Kalix löjrom. Löjrom finns fryst och färsk.

Att dricka till

Mousserande vin som Champagne, Cava, Cremant eller liknande passar till som välkomstdrink.

6 portioner löjromssnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 50 gram löjrom, gärna Kalixlöjrom
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1/2 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Skär bröden i 18 trianglar (3x6 stycken).
  3. Bred smör på båda sidor på trianglarna.
  4. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta tunnbrödstrianglarna i några minuter tills de fått färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  7. Toppa med en tsk löjrom och en liten dillkvist.
  8. Lägg upp på serveringsfat och servera löjromssnittarna direkt.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21