Löjromssnittar på tunnbröd

God löjrom på creme fraiche och rostat tunnbröd. Här har jag räknat tre löjromssnittar per portion (totalt 18 stycken) men gör man fler andra varianter av snittar så räcker det kanske med två var.

Du kan såklart ta annat bröd också som vitt rostbröd utan kanter, ostkex eller valfritt.

6 portioner löjromssnittar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 tunnbröd
  • 50 gram smör
  • 50 gram löjrom
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl plockad färsk dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bröden i 18 trianglar (3x6 stycken).
  3. Bred smör på båda sidor på trianglarna.
  4. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta tunnbrödstrianglarna i några minuter tills de fått färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg upp en tsk crème fraiche på varje triangel.
  7. Toppa med en tsk löjrom och en liten dillkvist.
  8. Lägg upp på serveringsfat och servera löjromssnittarna direkt.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer