Pesto med bondbönor
Pesto med bondbönor eller favabönor är supergott och nyttigt.
Denna peston är utan nötter eller pinjenötter.
Tillagning
- Skala bondbönorna om de ej är skalade - även din sista yttre hinnan ska bort. Koka dem i 10 minuter om de ej är kokta.
- Mixa bönorna med ost, pressad vitlök, salt, olivolja, citron och peppar. Späd med vatten så att du får en såsig konsistens. Smaka av med salt, citron och peppar.
Serveringsförslag
- Bondbönspeston passar som röra till fisk - jag hade den till denna lax och blandade med pasta.
- Den passar också som röra på buffé, till kyckling och grönsaker
- Eller som vanlig pesto till pasta osv.
Val av bondbönor
- Hittar du inte frysta bondbönor kan du ta färska bondbönor och koka.
- På engelska kallas bondbönor ofta favabeans - favabönor används dock sällan på svenska men de kan ibland säljas under namnet favabeans i butik.
- Ett alternativ är att laga peston med frysta gröna sojabönor edamame eller gröna ärtor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 380 kcal