Pesto med bondbönor

Introduktion och förberedelse

Pesto med bondbönor eller favabönor är supergott och nyttigt. Bondbönspeston passar som röra till fisk, kyckling och grönsaker eller som vanlig pesto till pasta osv. Hittar du inte frysta bondbönor kan du ta färska bondbönor och koka. Ett alternativ är att laga peston med frysta gröna sojabönor eller gröna ärtor.

På engelska kallas bondbönor ofta favabeans - favabönor används dock sällan på svenska.

4 portioner pesto med bondbönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 150 gram kokta skalade bondbönor
  • 70 gram riven parmesan eller grana padano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk vatten

Tillagning

  1. Skala bondbönorna om de ej är skalade - även din sista yttre hinnan ska bort. Koka dem i 10 minuter om de ej är kokta.
  2. Mixa bönorna med ost, pressad vitlök, salt, olivolja, citron och peppar. Späd med vatten så att du får en såsig konsistens. Smaka av med salt, citron och peppar.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 380 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.