Guacamole med gräddfil

Guacamole av mosad avokado, gräddfil och lite limesaft. Här garnerad med hackad rödlök och nymalen svartpeppar. Gräddfil är perfekt att späda ut dyr avokado med och gott blir det också.

Om du vill kan du ta några msk avokadoolja i guacamolen. Istället för limesaft kan du ta citronsaft.

Du kan även ta i mer chil för en mer Mexikansk guacamole.

4 portioner guacamole med gräddfil

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 avokados
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Dela avokados. Hugg kniven i kärnan och vrid loss den.
  2. Gröp ur avokadon och hacka den grovt.
  3. Lägg avokadon i en skål och mosa den med en gaffel tillsammans med limesaft, salt och peppar.
  4. Blanda i gräddfil och smaka av med salt.
  5. Servera och garnera ev. med hackad rödlök samt nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Lamm på flera vis

Supergoda recept och allt du behöver veta för att laga lamm till middag och fest. Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah

Läs mer