Guacamole med gräddfil

Guacamole av mosad avokado, gräddfil och lite limesaft. Här garnerad med hackad rödlök och nymalen svartpeppar. Gräddfil är perfekt att späda ut dyr avokado med och gott blir det också.

Om du vill kan du ta några msk avokadoolja i guacamolen. Istället för limesaft kan du ta citronsaft.

Du kan även ta i mer chil för en mer Mexikansk guacamole.

4 portioner guacamole med gräddfil

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 avokados
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Dela avokados. Hugg kniven i kärnan och vrid loss den.
  2. Gröp ur avokadon och hacka den grovt.
  3. Lägg avokadon i en skål och mosa den med en gaffel tillsammans med limesaft, salt och peppar.
  4. Blanda i gräddfil och smaka av med salt.
  5. Servera och garnera ev. med hackad rödlök samt nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Läs mer om mig.