Guacamole med gräddfil

Introduktion och förberedelse

Guacamole av mosad avokado, gräddfil och lite limesaft. Här garnerad med hackad rödlök och nymalen svartpeppar. Gräddfil är perfekt att späda ut dyr avokado med och gott blir det också.

Om du vill kan du ta några msk avokadoolja i guacamolen. Istället för limesaft kan du ta citronsaft.

Du kan även ta i mer chil för en mer Mexikansk guacamole.

4 portioner guacamole med gräddfil

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 avokados
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Dela avokados. Hugg kniven i kärnan och vrid loss den.
  2. Gröp ur avokadon och hacka den grovt.
  3. Lägg avokadon i en skål och mosa den med en gaffel tillsammans med limesaft, salt och peppar.
  4. Blanda i gräddfil och smaka av med salt.
  5. Servera och garnera ev. med hackad rödlök samt nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal om du vill se hur man bakar smulpaj, bröd, bullar, lagar såser med mera.

Och följ gärna mig på Facebook, Instagram och Pinterest.

Läs mer

Festlig men enkel semestergrill

Här är lite tips en rätt lättlagad men festlig och lyxig grillkväll med bruschetta, entrecote, majsröra, asiatisk coleslaw och en god marängtårta med bär som avslutning. Kolla först med din kommun så att du får grilla där du bor.

Läs mer