Pinnbröd

Pinnbröd grillar du på utflykten eller camping. Linda degen runt toppen på en grillpinne, ta av och fyll hålet med sylt eller honung och smör.

Flytande honung är smidigast i fält men ofta dyrare. Ta också med lite smör eller Bregott. Du kan göra hemgjort smör och ha till pinnbröden. 

En stor sats deg till ca 12 pinnbröd kan du blanda av 1 kg vetemjöl, 3 dl vatten, 1 tsk salt och 1 tsk bakpulver.
 

5 st pinnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 krm bakpulver (valfritt)
  • Tillbehör: 1 dl sylt eller honung
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Blanda salt och mjöl i en bunke och späd med vatten till en fast men formbar deg.
  2. Man kan ha i en halv tsk bakpulver också, då blir pinnbröden lite fluffigare.
  3. Packa degen förslagsvis i en liten plastpåse.
  4. Fixa en pinne att rulla degen runt.
  5. Forma avlånga ca 1 cm diameter och 20 cm långa bitar av degen. Linda runt toppen och sedan ner runt grillpinnen i en spiral - kläm fast degen.
  6. Grilla pinnbröden ca 10 minuter runt om så att pinnbröden får färg och är genombakt.
  7. Låt svalna så att du kan ta i brödet. Pilla försiktig loss brödet ev. kan du ta tag i det och vrida loss det försiktigt.
  8. Ta av och fyll pinnbrödets hål med en klick smör samt någon tsk honung eller sylt samt njut direkt.
E-mail
Medel: 4 (12 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer