Korv med bröd
Grillad eller kokt korv med korvbröd. Kockens tips på grillkorv samt förslag på goda tillbehör.
Tillagning
- GRILLAD KORV: Tänd grillen och låt bli glöd.
- Skär gärna med en vass kniv sneda snitt eller ett rutmönster i skinnet på korven.
- Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills de har fin färg och är genomvarma.
- KOKT KORV: Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
- Värm eller rosta gärna korvbröden över grillen, i ugnen, vik upp och rosta kort i brödrost eller värm i en teflonpanna på spisen.
- Servera korvarna med de tillbehör och toppings du gillar - se förslag ovan.
Serveringsförslag
- Jag hade på senap, ketchup, bostongurka, picklad rödlök samt rostad lök på en. Vidare senap, ketchup och surkål på en annan.
- Enbart senap och/eller ketchup går också fint såklart. Bostongurka och rostad lök är också enkelt och gott på.
Portionsberäkning
Här har jag räknat två tjocka korvar eller tre smala korvar per portion. Välj själv hur många korvar ni äter. Bra är att ha någon extra korv om en olycka händer på grillen.
Tips
- Wienerkorv och röd pölsa passar bäst att koka.
- Sojakorv blir ej så god att koka tycker jag utan passar bättre att grilla eller steka.
Köpt eller hemlagat
- Överkurs är att baka korvbröd och göra något eget pålägg som bostongurka, ketchup, senap, friterad lök, picklad rödlök eller surkål.
- Istället för köpt korv kan man göra egen korv som förslagsvis salsicchia-korv.
Uppskattat näringsvärde per portion: 259 kcal