Korv med bröd
Introduktion och förberedelse
Kokt eller grillad korv med korvbröd. På korven kan du ha valfria tillbehör.
Serveringsförslag
- På bilden från vänster grillkorv med senap, ketchup och hemgjord bostongurka; vidare senap, ketchup och finhackad gul lök; vidare korv med salsasås toppat med friterad lök.
- Surkål passar också att ha på tycker jag.
Portionsberäkning
Här har jag räknat två smala korvar eller en tjock typ lunchkorv per portion. Välj själv hur många korvar ni äter. Bra är att laga några extra. Kan stekas i pytt om de blir över.
Köpt eller hemlagat
Du kan köpa allt färdigt eller så kan du baka korvbröd, göra egen bostongurka, göra egen senap, fritera egen lök samt även göra egen korv som förslagsvis salsicchia-korv.
Mer matiga tillbehör
Till korv med bröd kan du också servera något matigt som potatissallad, bulgursallad, pastasallad eller liknande.

Tillagning
- KOKT KORV: Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar.
- Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
- GRILLAD KORV: Tänd grillen och låt bli glöd.
- Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills korvarna är genomvarma.
- Värm gärna bröden i ugnen eller i en teflonpanna (eller på grillen).
- Servera korven med de tillbehör och toppings du gillar - se förslag ovan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 259 kcal