Korv med bröd

Introduktion och förberedelse

Grillad eller kokt korv med korvbröd. Kockens tips på grillkorv samt förslag på goda tillbehör.

Serveringsförslag

  • Jag hade på senap, ketchup, bostongurka, picklad rödlök samt rostad lök på en. Vidare senap, ketchup och surkål på en annan.
  • Enbart senap och/eller ketchup går också fint såklart. Bostongurka och rostad lök är också enkelt och gott på.

Portionsberäkning

Här har jag räknat två tjocka korvar eller tre smala korvar per portion. Välj själv hur många korvar ni äter. Bra är att ha någon extra korv om en olycka händer på grillen.

Tips

  • Wienerkorv och röd pölsa passar bäst att koka.
  • Sojakorv blir ej så god att koka tycker jag utan passar bättre att grilla eller steka.

Köpt eller hemlagat

Grillad tjock korv över öppen glöd. Se gärna till att galler ej är så sotigt. Jag brukar ha ett eget galler med till grillplatsen så är det enkelt att hålla rent, justera värmen och hantera korvarna.
Grillad tjock korv över öppen glöd. Se gärna till att galler ej är så sotigt. Jag brukar ha ett eget galler med till grillplatsen så är det enkelt att hålla rent, justera värmen och hantera korvarna.

4 portioner korv med bröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 tjocka grillkorvar eller lunchkorv till kokt korv; eller 12 smala grillkorvar eller sojakorvar; eller wienerkorvar till kokt korv
  • 8-12 korvbröd
  • KOKT KORV: 4 vitpepparkorn till kokt korv (valfritt)
  • 1 lagerblad till kokt korv (valfritt)
  • TILLBEHÖR (VALFRIA): 1 dl senap, valfri sort som Skånsk, söt, sötstark eller stark
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl bostongurka
  • 1 dl rostad lök
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1 dl surkål

Tillagning

  1. GRILLAD KORV: Tänd grillen och låt bli glöd.
  2. Skär gärna med en vass kniv sneda snitt eller ett rutmönster i skinnet på korven.
  3. Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. KOKT KORV: Koka upp 1,5 liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
  5. Värm eller rosta gärna korvbröden över grillen, i ugnen, vik upp och rosta kort i brödrost eller värm i en teflonpanna på spisen.
  6. Servera korvarna med de tillbehör och toppings du gillar - se förslag ovan.
E-mail
Medel: 4.6 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 259 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-23

Tillbehör och liknande recept: