Korv med bröd

Kokt eller grillad korv med korvbröd. På korven kan du ha valfria tillbehör. På bilden från vänster korv med senap, ketchup och hemgjord bostongurka; vidare senap, ketchup och finhackad gul lök; vidare korv med salsasås toppat med friterad lök.

Du kan köpa allt färdigt eller så kan du baka korvbröd, göra egen bostongurka, göra egen senap, fritera egen lök samt tom göra egen salsicchia-korv.  Till korv med bröd kan du också servera något matigt som potatissallad, bulgursallad, pastasallad eller liknande. Här har jag räknat två korvar per portion. Välj själv hur många korvar ni äter.

4 portioner korv med bröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 wienerkorvar
  • 8 korvbröd
  • 4 vitpepparkorn till kokt korv (valfritt)
  • 1 lagerblad till kokt korv (valfritt)
  • Tillbehör: 1 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 burk bostongurka
  • 1 paket friterad lök
  • 1 burk salsa
  • 1 hackad gul lök

Tillagning

  1. Kokt korv: koka upp någon liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar.
  2. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
  3. Grillad korv: Tänd grillen och låt bli glöd.
  4. Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills korvarna är genomvarma.
  5. Värm gärna bröden i ugnen eller i en teflonpanna (eller på grillen).
  6. Servera korven med tillbehören.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer