Korv med bröd

Kokt eller grillad korv med korvbröd. På korven kan du ha valfria tillbehör. På bilden från vänster korv med senap, ketchup och hemgjord bostongurka; vidare senap, ketchup och finhackad gul lök; vidare korv med salsasås toppat med friterad lök.

Du kan köpa allt färdigt eller så kan du baka korvbröd, göra egen bostongurka, göra egen senap, fritera egen lök samt tom göra egen salsicchia-korv.  Till korv med bröd kan du också servera något matigt som potatissallad, bulgursallad, pastasallad eller liknande. Här har jag räknat två korvar per portion. Välj själv hur många korvar ni äter.

4 portioner korv med bröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 wienerkorvar
  • 8 korvbröd
  • 4 vitpepparkorn till kokt korv (valfritt)
  • 1 lagerblad till kokt korv (valfritt)
  • Tillbehör: 1 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 burk bostongurka
  • 1 paket friterad lök
  • 1 burk salsa
  • 1 hackad gul lök

Tillagning

  1. Kokt korv: koka upp någon liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar.
  2. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
  3. Grillad korv: Tänd grillen och låt bli glöd.
  4. Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills korvarna är genomvarma.
  5. Värm gärna bröden i ugnen eller i en teflonpanna (eller på grillen).
  6. Servera korven med tillbehören.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Sött vin till desserten

Sätt pricken över i till desserten. Många lägger tid på en god dessert men glömmer att ett passande sött vin till höjer den enklaste dessert till nya höjder. Så trolla med gommen och låt 1+1 bli 3. Här en introduktion till de vanligaste söta vinerna och några tips på vilka du kan handla. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Festlig men enkel semestergrill

Här är lite tips på lag men festlig och ganska lyxig grillkväll bruschetta - en förrätt från grillen - entrecote, majsröra, asiatisk coleslaw och en god marängtårta med bär som avslutning. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer