Korv med bröd

Introduktion och förberedelse

Kokt eller grillad korv med korvbröd. På korven kan du ha valfria tillbehör.

På bilden från vänster korv med senap, ketchup och hemgjord bostongurka; vidare senap, ketchup och finhackad gul lök; vidare korv med salsasås toppat med friterad lök.

Här har jag räknat två korvar per portion. Välj själv hur många korvar ni äter.

Förslag på tillbehör

Du kan köpa allt färdigt eller så kan du baka korvbröd, göra egen bostongurka, göra egen senap, fritera egen lök samt tom göra egen salsicchia-korv.

Till korv med bröd kan du också servera något matigt som potatissallad, bulgursallad, pastasallad eller liknande.

4 portioner korv med bröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 wienerkorvar
  • 8 korvbröd
  • 4 vitpepparkorn till kokt korv (valfritt)
  • 1 lagerblad till kokt korv (valfritt)
  • Tillbehör: 1 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 burk bostongurka
  • 1 paket friterad lök
  • 1 burk salsa
  • 1 hackad gul lök

Tillagning

  1. Kokt korv: koka upp någon liter vatten i en kastrull och tillsätt korv, lagerblad samt vitpeppar.
  2. Låt korven sjuda under kokpunkten i ca 5 minuter tills korven är genomvarm.
  3. Grillad korv: Tänd grillen och låt bli glöd.
  4. Lägg på korvarna och grilla dem runt om i ca 5 minuter tills korvarna är genomvarma.
  5. Värm gärna bröden i ugnen eller i en teflonpanna (eller på grillen).
  6. Servera korven med tillbehören.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.