Grillade bananer med choklad

Grillade bananer med choklad. Skär ett snitt i bananerna - dock ej ända genom - och tryck in chokladbitar. 

Du kan ta den choklad du  gillar - några förslag är: mjölkchoklad, Schweizernöt, nötchoklad, 70% mörk choklad, mintchoklad, Geisha, Bounty, Dumle osv. 

Grilla bananerna tills chokladen börjar smälta och bananen är mjuk. Sedan kan du äta med sked. Du kan grilla bananerna på en grillpinne eller grilla på grill-galler. Eller slå in i folie och grilla dem på galler eller direkt i glöden. Akta när du äter dem eller serverar dem till barn så ni inte bränner er - innehållet kan vara riktigt hett. Låt dem gärna svalna några minuter innan servering. 

Man kan också laga bananerna fyllda med chokladbitar och inslagna i folie på en ungsplåt i mitten av en vanlig ugn på 200 grader i ca 20 minuter. 

4 port grillade bananer med choklad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 100 gram choklad som mjölkchoklad eller nötchoklad eller valfri sort

Tillagning

  1. Tänd grill och fixa en fin glöd. Du kan grilla bananerna med eller utan grillgaller. Antingen fästa på en grillpinne du täljt eller lägga på grillgaller. Vidare kan man slå in dem i folie. Då kan man förbereda bananerna i god tid, fylla dem och slå in i folie.
  2. Skär ett snitt i varje banan - inte helt igenom. Bänd isär något.
  3. Bryt choklad i bitar och stoppa in några bitar i varje banan - så många du får plats med.
  4. Grilla bananerna några minuter på båda sidor tills bananen är mjuk inuti och chokladen börjar smälta.
  5. Låt svalna något innan servering då de kan vara heta att äta. Servera med sked och gröp ur bananen och chokladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer