Grillade bananer med choklad

Grillade bananer med choklad. Skär ett snitt i bananerna - dock ej ända genom - och tryck in chokladbitar. 

Du kan ta den choklad du  gillar - några förslag är: mjölkchoklad, Schweizernöt, nötchoklad, 70% mörk choklad, mintchoklad, Geisha, Bounty, Dumle osv. 

Grilla bananerna tills chokladen börjar smälta och bananen är mjuk. Sedan kan du äta med sked. Du kan grilla bananerna på en grillpinne eller grilla på grill-galler. Eller slå in i folie och grilla dem på galler eller direkt i glöden. Akta när du äter dem eller serverar dem till barn så ni inte bränner er - innehållet kan vara riktigt hett. Låt dem gärna svalna några minuter innan servering. 

Man kan också laga bananerna fyllda med chokladbitar och inslagna i folie på en ungsplåt i mitten av en vanlig ugn på 200 grader i ca 20 minuter. 

4 port grillade bananer med choklad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 100 gram choklad som mjölkchoklad eller nötchoklad eller valfri sort

Tillagning

  1. Tänd grill och fixa en fin glöd. Du kan grilla bananerna med eller utan grillgaller. Antingen fästa på en grillpinne du täljt eller lägga på grillgaller. Vidare kan man slå in dem i folie. Då kan man förbereda bananerna i god tid, fylla dem och slå in i folie.
  2. Skär ett snitt i varje banan - inte helt igenom. Bänd isär något.
  3. Bryt choklad i bitar och stoppa in några bitar i varje banan - så många du får plats med.
  4. Grilla bananerna några minuter på båda sidor tills bananen är mjuk inuti och chokladen börjar smälta.
  5. Låt svalna något innan servering då de kan vara heta att äta. Servera med sked och gröp ur bananen och chokladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer