Grillade bananer med choklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grillade bananer med choklad. Skär ett snitt i bananerna - dock ej ända genom - och tryck in chokladbitar.

Du kan ta den choklad du gillar - några förslag är: mjölkchoklad, Schweizernöt, nötchoklad, 70% mörk choklad, mintchoklad, Geisha, Bounty, Dumle osv.

Grilla bananerna tills chokladen börjar smälta och bananen är mjuk. Sedan kan du äta med sked. Du kan grilla bananerna på en grillpinne eller grilla på grill-galler. Eller slå in i folie och grilla dem på galler eller direkt i glöden.

Akta när du äter dem eller serverar dem till barn så ni inte bränner er - innehållet kan vara riktigt hett. Låt dem gärna svalna några minuter innan servering.

Man kan också laga bananerna fyllda med chokladbitar och inslagna i folie på en ungsplåt i mitten av en vanlig ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

4 port grillade bananer med choklad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 100 gram choklad som mjölkchoklad eller nötchoklad eller valfri sort

Tillagning

  1. Tänd grill och fixa en fin glöd. Du kan grilla bananerna med eller utan grillgaller. Antingen fästa på en grillpinne du täljt eller lägga på grillgaller. Vidare kan man slå in dem i folie. Då kan man förbereda bananerna i god tid, fylla dem och slå in i folie.
  2. Skär ett snitt i varje banan - inte helt igenom. Bänd isär något.
  3. Bryt choklad i bitar och stoppa in några bitar i varje banan - så många du får plats med.
  4. Grilla bananerna några minuter på båda sidor tills bananen är mjuk inuti och chokladen börjar smälta.
  5. Låt svalna något innan servering då de kan vara heta att äta. Servera med sked och gröp ur bananen och chokladen.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-14

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.