Rabarbermuffins med vit choklad och kokos

Introduktion och förberedelse

Rabarbermuffins med hackad vit choklad och kokos.

Syrlig rabarber blir mycket gott med den söta muffinssmeten samt vit choklad och kokosflingor.

En variant på vanliga rabarbermuffins.

Du kan använda färsk eller fryst strimlad rabarber.

Med frosting

Du kan också ha på frosting eller topping på muffinsen samt godis och strössel. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes.

Syrlig rabarber och söt vit choklad blir mycket gott i muffinsen.
Syrlig rabarber och söt vit choklad blir mycket gott i muffinsen.

15 rabarbermuffins med vit choklad och kokos

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 42 min

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl socker
  • 200 gram mjukt smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl mjölk, 3%
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl kokosflingor eller kokosflakes
  • 1,5 dl grovhackad vit choklad
  • 2-3 dl strimlad rabarber, färsk eller fryst ca 200-300 gram
  • 15 stora muffinsformar i papper

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Riv chokladen grovt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokosflingor, chokladbitar och salt i en bunke.
  4. Tillsätt mjukt smör, socker, ägg, mjölk och grädde. Rör ihop till en muffinssmet utan klumpar. Du kan mikra smöret mjukt några sekunder i mikron om det är kylskåpskallt. 
  5. Fördela muffinssmeten i muffinsformarna. Använder du en muffinsformpanna så smörj den innan med lite mjukt smör.
  6. Strimla rabarber och fördela i muffinsen. Tryck ner bitarna något.
  7. Grädda muffinsen i 28 minuter i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 152 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-08